Zondag 7 mei 2017

Na de overwinning van afgelopen woensdag, pakt Hugo Boys ook nu weer de volle winst. Nadat de degradatie een feit werd, lijken de Noordenders wel alle schroom van zich af te gooien en vrijuit te voetballen. Ook tegen SEW werd er met name in de 2e helft bij vlagen goed gespeeld en kon het publiek smullen van mooie aanvallen. De eerste helft gaf overigens een heel ander beeld.

De tegenstanders uit Nibbixwoud begonnen de wedstrijd beduidend scherper. Al na 2 minuten moest keeper Beers de bal uit het netje halen. Via een simpele aanval over links, werd de bal op maat voorgegeven op de spits van SEW, die simpel kon intikken. SEW had duidelijk een veldoverwicht en het wachten was op een uitbreiding van de voorsprong. Maar tot ieders verbazing viel de gelijkmaker in de 26e minuut. Na goed doorzetten van Thijs Wolkers, werd zijn voorzet ingeschoten door Bo Groen. Niet veel later was het Stan Pol die het overwicht namens SEW weer uitdrukte in de stand: 1-2. Een terechte voorspong op dat moment. Toch duurde ook die voorsprong niet lang. Een strak ingebrachte vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen werd fraai ingekopt door de meegekomen Thomas Ursem. Met deze gelijke ruststand mochten met name de Noordenders niet mopperen.

Ook in de tweede helft leek SEW de bovenliggende partij, maar Hugo Boys was veel effectiever. Na een gemiste strafschop in de 70e minuut was het raak. De goed invallende Bas Haisma gaf een perfecte diepe bal over 40 meter op eveneens goed invallende Thomas Kunst. Laatstgenoemde had geen moeite om keeper Reuser te verschalken. Weer even later was het Bo Groen die de 4-2 aantekende. Maar de mooiste aanval hadden de Noordenders voor het laatst bewaard. Een fraaie combinatie door het midden tussen Giel Borst en Niek Melten, eindigde uiteindelijk bij spits Thijs Wolkers die koelbloedig afrondde. Deze 5-2 overwinning zal Hugo Boys vertrouwen geven voor de toekomst.

Geschreven door: Ger van Kleef