Kansen genoeg!

Zondag 26 maart 2017

"Als je de echte top van Nederland wilt fluiten, moet je minimaal één keer Hugo Boys gefloten hebben", grapte Hugo Boys grensrechter Henk Beers vooraf aan de wedstrijd. Hiermee doelde hij op de talentvolle, nog maar 17-jarige, scheidsrechter 'M. Broekhuizen'.

In het verleden heeft Eredivisie scheidsrechter Serdar Gözübüyük ook op diezelfde leeftijd de Oranje hemden ooit eens gefloten. Op de parkeerplaats bij Sportpark de Rozeboom werden de supporters gelijk verrast met een omleiding door een stukje natuur. "Hebben ze hier wel een deur geplaatst, doen ze 'm op slot", was het een van de vaste supporters van Hugo Boys. "En met die twee euro entree hoop ik dat de 'Boys' wel drie punten mee terug naar de Noord nemen!". Een zonnige middag en met de winst in de heenwedstrijd in het achterhoofd, moest het nu gaan gebeuren.

Hugo Boys kwam goed uit de startblokken en dat resulteerde al snel op een levensgrote kans voor Hugo Boys spits Bob de Wit. Hij stuitte echter op de keeper van KGB, maar Hugo Boys drukte meteen goed door. KGB kwam er, bij vlagen, met verzorgd voetbal onder de druk uit en versierde in de 16e minuut een corner. De slecht verdedigde corner kon makkelijk worden binnengekopt in het 5 meter gebied en keek Hugo Boys tegen een 1-0 achterstand aan.
De wedstrijd begon meer en meer te leven met voor beide ploegen kansen. De duels werd steviger en Hugo Boys keeper Nick Beers hield de Noordenders, met goed keeperswerk, lang in de race. De grootste kansen waren voor Hugo Boys, dat met spits Thijs Wolkers één op één kwam met de KGB keeper. Hij probeerde, in plaats van om de keeper heen te gaan, de bal er meteen langs te spelen en opnieuw was de KGB keeper de spits de baas. Vlak voor rust was er opnieuw een grote kans voor Hugo Boys spits Bob de Wit. Na een goede ingooi en onoplettendheid van de KGB verdediging lag hij de bal niet af op de vrijstaande Jeffrey de Cocq, maar ging voor eigen succes en schoot de bal rakelings over de lat. Beide teams gingen rusten met een 1-0 tussenstand.
De tweede helft werd KGB sterker en kwamen ze zo af en toe gevaarlijk voor doel. Hugo Boys hanteerde meer de lange bal en hoopte, met de snelheid van de voorhoede, op minimaal één punt om mee te nemen naar de Noord. Hugo Boys spits Thijs Wolkers was het meest dichtbij een doelpunt, maar zag zijn kopbal net over de lat getikt worden. In de 85e minuut besliste KGB de wedstrijd. Een corner werd niet goed weggewerkt en zo kon de spits, met een halve volley, de bal van dichtbij via de onderkant van de lat inschieten. 2-0.

02 April 2017 speelt Hugo Boys thuis tegen Spirit'30. Uit werd het daar 1-1 en dat moet thuis te doen zijn.

Geschreven door: Tim Koomen