Onnodig verlies Hugo Boys

Zondag 19 maart 2017

Voor aanvang van de wedstijd was er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Henk Kroon secretaris van Hugo Boys die op 8 maart plotseling overleed ten gevolge van een hartstilstand.

Vanaf het begin startte Hugo Boys fel. Dit resulteerde al in de 7e minuut tot de 1-0. Bob de Wit zette goed door over links en bood Tijs Wolkers een niet te missen kans. Hauwert trok ten aanval en creëerde twee goede kansen echter keeper Nick Beers pareerde deze goed. De eerste helft was zo wie zo over en weer qua kansen. Zo was het in de dertigste minuut Jos Rendering die met een vlammend schot de paal teisterde. In de 32 e minuut mocht Hugo Boys een vrije trap nemen. Jeffrey de Cocg van Delwijnen plaatste met veel gevoel richting de 2e paal. Niemand raakte de bal aan die bij de tweede paal het doel in ging.

Met deze 2-0 voorsprong leek Hugo Boys op rozen te zitten. Het speelde gedreven en bleef fel op de bal spelen. Echter in de 40e minuut werd het 2-1. Een afstandsschot werd gepareerd door keeper Nick Beers echter niet de eerste keer dit seizoen werd de bal niet goed weg gewerkt. Yusuf Durmaz profiteerde van dit buitenkansje. Hugo Boys was van slag. Het werd zelfs bijna 2-2 echter een goede actie Bart v.d. Burg voorkwam dit. De 2e helft bood een heel ander beeld. Met de wind in de rug zocht Hauwert de aanval.
Er kwamen goede kansen voor Hauwert echter keeper Nick Beers stond steeds op de goede plaats.

In de 52e minuut was ook hij kansloos na een goed lopende aanval van de bezoekers. Wederom was Yusuf Durmaz de schutter 2-2. Hugo Boys liet zich in de verdediging drukken en de ruimtes op het middenveld werden groter en groter. In de 70 e minuut kwam de bal ongelukkig op de hand van Tijs Wolkers. De goed leidende scheidsrechter Krop aarzelde geen moment en gaf een penalty.

Deze werd onberispelijk ingeschoten door Lars Bakker. Hugo Boys wisselde twee keer om het tij te keren het was echter Hauwert wat de voorsprong uitbouwde naar 2-4 via invaller Niels Korrel.

In de 90e minuut wist Bo Groen nog wel de 3-4 aan te tekenen. Het was echter te laat om nog tot een remise te komen. Samenvattend een onnodige nederlaag voor Hugo Boys. Met nog 8 wedstrijden te gaan en met 10 punten achterstand op een plek in de nacompetitie wordt het zeer moeilijk voor Hugo Boys om zich te handhaven in de 3e klasse.

Geschreven door: Wim Haisma