Wederom verlies Hugo Boys

Zondag 5 maart 2017

Op sportpark ‘t Krijt stonden twee ploegen tegen elkaar die beiden hun laatste drie wedstrijden hadden verloren. Het was echter Westfriezen die het geluk aan hun zijde had.

Uit de eerste aanval werd de bal hard ingeschoten en gepareerd door keeper Nick Beers, echter de bal viel voor de voeten van Remco Kroonenburg die dit buitenkansje benutte. Westfriezen bleef met 10 man achter de bal spelen en liet Hugo Boys komen. Echte kansen leverde dit niet op voor Hugo Boys. Sterker nog uit een tegenstoot van Westfriezen wist Jef Horstman weg te draaien en schoot de bal fraai in de rechterhoek.
Ondanks de 2-0 voorsprong speelde de thuisploeg sterk verdedigend.
Optisch had Hugo Boys een veldoverwicht en kreeg ook kansen.
Na een sterke actie van Bob de Wit over de rechterkant kreeg Bo Groen een 100% kans echter van dichtbij kon hij niet keeper Stefan Punter niet passeren. Zo ook Ferry Slijkerman drie meter vrij voor doel kopte hij de bal naast doel.
Na de rust moest trainer Gosse Bosma noodgedwongen Jesper Hoogland wisselen. Iep Stam was zijn vervanger en het elftal werd wederom omgezet.
Was de 1e helft nog aardig om naar te kijken zo was de 2e helft van beide kanten bedroevend.
Westfriezen bleef verdedigen en Hugo Boys was onmachtig. Bovendien moet Hugo Boys nog twee keer wisselen. Zowel Martijn Hand als Bo Groen verlieten geblesseerd het veld.
Illustratief voor de 2e helft was dat twee spelers van het 2e van Westfriezen die net in het veld waren gekomen gezamenlijk de 3-0 maakte en zo de eindstand bepaalde.
Westfriezen behoudt zo uitzicht op een plek in de middenmoot. Voor Hugo Boys rest alleen nog de competitie waardig uit spelen. De achterstand op de nacompetitie plaatsen bedraagt 12 punten.
In de 7 wedstrijden die nog resteren is het niet realistisch om te denken dat dit gat wordt geslecht.

Geschreven door: Wim Haisma