Hugo Boys –Kleine Sluis 1-6

Zondag 19 februari 2017

Hugo Boys verliest thuis tegen Kleine Sluis met 1-6
Hugo Boys trainer Gosse Bosma zit met zijn club in de hoek waar de klappen vallen, en ook afgelopen zondag was het niet anders.

Door blessures en afzeggingen in de Hugo boys verdediging moest er behoorlijk gepuzzeld worden om de mannen van Kleine Sluis het hoofd te kunnen bieden. Dat leek in het begin van de wedstrijd behoorlijk te lukken. Na wat kansen over en weer kwamen de Noordenders op 1-0 door een doelpunt van Bob de Wit. Meteen in de volgende aanval van de bezoekers stopte Nick Beers flitsend een bal van dichtbij en hield de voorsprong op het scorebord. Even later verliet de stand-in laatste man Richard Groot geblesseerd het veld en ook nu moest trainer Bosma schuiven in zijn toch al uitgedunde elftal.

In de 36ste minuut kwam Kleine Sluis langszij door een doelpunt van Melvin Dampsma. Een vrije trap van Kleine Sluis werd door hem zuiver binnen gekopt. Vlak voor rust werd het ook nog 1-2 door een goal van Geert Weel die Beers passeerde in de rechterbenedenhoek.

Na de thee kwamen de bezoekers helemaal los. Spits Thijmen van Oosten maakte een heuse Hattrick door in de eerste 20 minuten na rust de stand verder uit te bouwen naar 1-5. Bob de Wit probeerde nog de stand iets dragelijker temaken maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal net naast. Uit een corner scoorde Weel de 1-6 binnen, tevens de einduitslag.
Hopelijk gaat het voor de mannen uit De Noord op 5 maart wel lukken. Dan wacht de inhaalwedstrijd uit tegen Westfriezen.

Geschreven door: Harry Wolkers