Hugo Boys toch onderuit tegen Spartanen.

Zondag 5 februari 2017

Hugo Boys als laatste in de competitie tegen de nummer 3 Spartanen. Dit zou geen gemakkelijke middag worden om de broodnodige punten te pakken.

Spartanen kwam er in de 9e minuut al gevaarlijk doorheen. Keeper Nick Beers werd omspeeld maar Richard Groot kon met een sliding de 0-1 voorkomen. Het eerste wapenfeit van Hugo Boys kwam in de 14e minuut toen Thijs Wolkers de bal op rechts aangespeeld kreeg. In een lange rush richting de 16 meter en daar vandaan op doel schoot. Even later een voorzet van Thijs Wolkers die Jeffrey de Cocq van Delwijnen met een volley op de buitenkant van de paal schoot. Spartanen had het betere van het spel en kwam er nu en dan ook gevaarlijk uit. Zoals in de 21e minuut waar een bal net voorlangs werd geschoten. Hierna mag Jesper Hoogland met een ingooi de bal voor het doel gooien. Hierdoor krijgt Giel Borst de kans op doel te schieten, maar de bal wordt geblokt. De corner die hierna wordt genomen komt bij de eerste paal met geluk op de hak van Giel Borst nadat de keeper hem in de rug duwt 1-0. Spartanen krijgt voor rust een corner die wordt goed ingekopt, maar Bo Groen staat goed op de doellijn om de bal weg te werken. In de blessuretijd krijgt Hugo Boys nog een vrije trap. Jeffrey de Cocq van Delwijnen vindt Jesper Hoogland die de bal goed diagonaal inkopt 2-0.

Na rust krijgt Spartanen in de 49e minuut een vrije trap die richting de kruising wordt geschoten, maar door een goede redding van Nick Beers tegen gehouden. De volgende corner wordt door Spartanen ingekopt maar het doelpunt wordt afgekeurd. In de 56e minuut is het wel raak en komt Spartanen op 2-1. In de 59e minuut gooit Jesper Hoogland de bal op Bob de Wit. Deze legt de bal goed terug in de 16 meter op Bo Groen die de 3-1 op zijn schoen heeft, maar op de keeper stuit. Gelijk in de tegenstoot maakt Davey Stam van Spartanen de gelijkmaker 2-2. Hierna krijgt Hugo Boys meerdere kansen op voorsprong te komen. Even later komt er een hoge bal en de verdediging van Hugo Boys verwerkt dit niet goed en is het voor Spartaan Guleed Afhakame makkelijk om de 2-3 binnen te schieten. Hierna gaat keeper Nick Beers in de fout door de bal niet goed te verwerken en is Nick Velzeboer er snel bij om de 2-4 binnen te schieten. In de 86e minuut lobt Davey Stam na een goede aanval de 2-5 binnen. Hierna krijgt Hugo Boys nog een paar goede kansen om de stand wat dragelijker te maken, maar het blijft 2-5.

Volgende week speelt Hugo Boys de uitwedstrijd tegen Westfriezen.

Geschreven door: Jeroen Baltus