Hugo Boys machteloos tegen JVC

Zondag 29 januari 2017

Hugo Boys heeft het de koploper van 3e klasse A niet lastig weten te maken en verliest met 2-0 van JVC. Hierdoor is JVC koploper en Hugo Boys drager van de rode lantaarn in de competitie. De ploeg van Gosse Bosma heeft op dit moment 9 punten en moet de tweede seizoenshelft hard werken om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

De ploeg uit Heerhugowaard-de Noord startte met fris voetbal, wat resulteerde in enkele kleine kansjes. Na 35 minuten voetballen werd JVC voor het eerst gevaarlijk uit een vrije trap en verrichte Nick Beers nuttig keeperswerk, ruststand 0-0. Na de onderbreking begon Hugo Boys ongeconcentreerd en was het JVC dat steeds beter begon te voetballen, maar nog steeds zonder grote kansen.

Pas in minuut tachtig kwam er verandering in de ‘typische 0-0 wedstrijd’. Keeper Nick Beers had geen antwoord op een schuiver vanaf de zestien, stand 1-0 JVC. Hugo Boys creëerde nauwelijks kansen in de tweede helft en moest acht minuten voor het einde de wedstrijd afmaken met 10 man. Verdediger Bart van der Burg kreeg de bal tegen de hand aangeschoten in het strafschopgebied en mocht gaan douchen. JVC profiteerde feilloos van het buitenkansje en gooide de wedstrijd in het slot, eindstand 2-0.

Geschreven door: Lex Rendering