Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys verliest belangrijk duel

Zondag 18 december 2016

Het begin van de wedstrijd zag het er veelbelovend uit voor Hugo Boys. Al na 5 minuten stond er 1-0 op het scorebord. Thijs Wolkers onderschepte een verkeerd gespeelde terugspeelbal en rondde koelbloedig af. Den Helder liet zich echter niet van de wijs brengen en verweerde zich kranig.
Na een kwartier resulteerde dat in de gelijkmaker. George Isidora strafte een foutje in de Hugo Boys-verdediging simpel af. Beide ploegen moeten echt strijden om aan de onderste plaatsen in de 3e klasse te ontsnappen. De verschillen zijn niet groot en regelmatig bepalen kleine details het verschil. Den Helder kreeg als eerste een grote kans op de voorsprong. Roy Huisman zag zijn kopbal net naast gaan. Maar ook Hugo Boys kreeg goede kansen. Bob de Wit snelde over de linkerkant zijn directe tegenstander voorbij en trok de bal knap voor. Bo Groen zag zijn inzet net over gaan. Even later was het Thijs Wolkers die het doel net miste. Met de 1-1 ruststand kon het nog alle kanten op.

In de 2e helft waren de ploegen wederom aan elkaar gewaagd. Al snel kreeg Den Helder twee goede kansen in korte tijd. Keeper Beers redde knap, maar de Hugo Boys verdediging wankelde. In de 62e minuut nam Den Helder de leiding. Dylano Vital schoot vanaf de rand van strafschopgebied en door een touchering van een verdediger was keeper Beers kansloos. Een tegenvaller voor de Oranjehemden. De wedstrijd leek een kleine 10 minuten later beslist toen de fysiek sterkte Helder-spits Kenny Gerssen, de 1-3 binnentikte. Hugo Boys herpakte zich echter verrassend en al vlot kwamen er ook voor hen goede kansen. Trainer Gosse Bosma stuurde verdediger Martijn Hand mee naar voren en dat zorgde voor extra druk op de Den Helder-verdediging. Bob de Wit en Jesper Hoogland zagen hun schoten net gekeerd, maar in de 71e minuut was het wél raak. De goed spelende Thomas Ursem tekende de 2-3 aan. Het werd nog spannend en bijna werd het opportunisme van de Boys beloond toen Bo Groen van afstand inschoot, maar het was wederom keeper Kistenmacher die de gelijkmaker tegenhield. Deze nederlaag komt ongetwijfeld hard aan, maar wetende dat de verschillen regelmatig erg klein zijn en met de getoonde wedstrijdinstelling van het laatste kwartier, zijn er voor de Noordenders zéker kansen in de 2e helft van de competitie.

Geschreven door: Ger van Kleef