Zondag 4 december 2016

Hugo Boys houdt 1 punt over aan gelijkspel tegen SEW in Nibbixwoud
dankzij voortreffelijk keeperswerk Nick Beers.

Wilde Hugo Boys de kelder van de 3de klasse 3A verlaten dan zou er uit de laatste 3 duels voor de winterstop de nodige punten moeten worden gesprokkeld. SEW stond afgelopen zondag op het programma op het mooie nieuwe sportpark “de Dres” in Nibbixwoud.

De start was stroef en moeizaam voor de bezoekers en voordat alle supporters goed en wel langs de lijn gepositioneerd waren had Keeper Beers al de nodige reddingen verricht. In de 3de minuut stopte hij de bal 2 keer van dichtbij en ook in de daaropvolgende aanvallen van de spitsen van SEW hield hij soms op miraculeuze wijze steeds weer de nul. De meegereisde supporters waren het er over eens dat het vandaag zeker geen wedstrijd zou worden die zou eindigen met de beroemde “brilstand”. De waarheid bleek uiteindelijk anders. Na de moeizame start kreeg Hugo Boys pas in de 12de minuut de eerste bal op het doel van de Nibbikers. Een vrije trap van Jos Rendering was voor de invalkeeper Reuser geen echte bedreiging. Tot de rust was de ploeg van trainer Gregory van Sauers veruit de bovenliggende partij zonder dat ze tot scoren konden komen.

Na de thee een gretiger Hugo Boys die gaande weg steeds meer vat kreeg op de wedstrijd. Duels werden nu wel gewonnen en het middenveld kreeg steeds meer grip op de tegenstander. Beide teams zochten de aanval voor de overwinning. Ook Hugo Boys kreeg de nodige kansen maar de spitsen konden het net niet doen bollen achter keeper Reuser. De verdediging van Gosse Bosma onder leiding van aanvoerder Ursem hielden hun eigen knap staande tegen SEW, die ook met hun aanvoerder als uitblinker, niet kon voorkomen dat de 0-0 op het scorebord bleef. Beide teams kregen nog mogelijkheden maar ze werden door geen van de spelers benut ondanks de grote inzet.

Volgende week moet het dan echt gebeuren. Hugo Boys speelt dan thuis tegen DWOW, de laatste in de poule. Komt allen want vol is vol!

Geschreven door: Harry Wolkers