Nieuws Heerhugowaard de Noord

Spierdijkse Sint geeft weinig cadeau

Zondag 13 november 2016

Hugo Boys ging op een zeer koude zondagmiddag op bezoek bij St. George. Hugo Boys kon vanmiddag goede zaken doen, want met één wedstrijd minder gespeeld en een overwinning vandaag op een van de concurrenten zouden ze wat steviger in de middenmoot komen te staan.

De wedstrijd begon aardig voor de Noordenders, maar in de 8e minuut was het de thuisploeg die de score opende. Een geweldige aanval over links werd met pure precisie de bal voorgezet en de spits van St. George had geen enkele moeite om de Hugo Boys keeper Nick Beers te verschalken. 1-0.

Hugo Boys probeerde meteen terug te komen in de wedstrijd, maar de vele lange ballen van achteruit kwamen niet op plaats van bestemming bij de spitsen. St. George, dat de wedstrijd juist snel op slot wilden gooien, kregen met de snelle spitsen de betere kansen. Hugo Boys keeper Nick Beers hield Hugo Boys nog knap in de wedstrijd met een paar goede reddingen.
In de tweede helft werd Hugo Boys wat gretiger op het moeilijk bespeelbare veld. Met enkele stevige, maar keurige tackels op de bal lieten de Noordenders zien dat ze met dit verlies geen genoegen namen. De spelers van St. George speelde daar dan wel goed op in. Veelal lieten de Spierdijkers zich makkelijk vallen en met enig tijdrekken kon Hugo Boys moeilijk op gang komen. De wedstrijd werd beslist in de 73e minuut toen onhandig uitverdedigen leidde tot een penalty voor St. George. Deze werd keurig binnen geschoten en bracht zo de stand op 2-0.

De Noordenders waren leeg gespeeld en konden, op enkele afstanschoten na, geen kansen meer creëren.

20 november 2016 speelt Hugo Boys de inhaalwedstrijd thuis tegen FC den helder!

Geschreven door: Tim Koomen