Spirit - Hugo Boys

Zondag 30 oktober 2016

Zondagmiddag was de uitwedstrijd van Hugo Boys bij Spirit in Hoogkarspel. Geen wind een licht zonnetje, goed weer voor een pot voetbal.

In de eerste 10 minuten al 2 kansen voor Hugo Boys die dus goed uit de startblokken kwam. Al was Spirit zeker niet de mindere. En ook hun kregen kansen. Een voorzet van Spirit waarbij Nick Beers de lucht in sprong de bal vast pakte maar via een speler op zijn rug terecht kwam(lichte blessure). Spirit kwam er elke keer snel uit als Hugo Boys balverlies leed. Hierdoor kwam Martijn Hand al snel op geel naar twee keer hard ingrijpen. Het spel ging op en neer maar in de laatste minuut van de eerst helft kwam Bob de Wit goed door over rechts. Geeft de bal voor op Giel Borst die net wat te gehaast in de zestien meter de bal over het doel van Spirit schoot.

De tweede helft is nog maar net onderweg als de scheids gemakkelijk een vrije trap geeft aan Spirit. Hiervoor is er een corner en Nick Beers komt uit en pakt de bal uit de lucht. Hij houd deze goed vast loopt wat naar achter en wil de bal weer in het spel brengen. Scheids fluit en geeft aan dat dit langer is als 6 seconde. Spirit neem deze vrije trap op negen meter van het doel en schiet zo de 1-0 binnen. Even later een uitbraak van Spirit en in de zestien meter raakt Thomas Ursem de man en daarna de bal. Scheidsrechter kon hier misschien een penalty voor geven maar het blijft bij een corner. Hierna krijgt Jos Rendering op 20 meter een vrije trap die in de handen van de keeper terecht komt. Even later een vrije trap van Thomas Kunst die Bob de Wit op het dak van het doel kopt. Halverwege de tweede helft krijgt Ferry Slijkerman de bal net over de middellijn. Hij zet met een mooie pass Giel Borst goed vrij voor de keeper die knap met rechts binnen schiet 1-1. Vanaf de aftrap staat Spirit gelijk al 1 op 1 met Nick Beers die de bal goed tegen houdt. Hierna krijgt Hugo Boys nog een paar goede kansen en vrije trappen om de overwinning binnen te halen. Daarin tegen krijgt Spirit in de laatste minuten ook nog twee goede kansen om te winnen, maar het blijft vandaag bij 1-1.

Volgende week zondag moet Hugo Boys thuis tegen Den Helder.

Geschreven door: Jeroen Baltus