Hugo Boys behaalt broodnodige punten tegen KGB

Zondag 23 oktober 2016

Na vijf wedstrijden van droogte heeft Hugo Boys weer eens een overwinning geboekt. De ploeg van Gosse Bosma heeft een achterstand omgezet in een 3-1 winst. Hiermee verlaat Hugo Boys de laatste plaats in de derde klasse.

De start van Hugo Boys was fel en energiek wat leidde tot enkele kansjes. Maar net als in eerdere wedstrijden dit seizoen was het de tegenstander die op voorsprong kwam. KGB kwam tegen de verhouding in op 1-0 voorsprong en nam vervolgens de regie van de wedstrijd in handen. De druk van KGB na de 1-0 veroorzaakte lichte chaos in de verdediging van Hugo Boys tot aan de rust.

Tien minuten na rust kwam uit een corner eindelijk de gelijkmaker voor Hugo Boys door Jesper Hoogland, stand 1-1. In een attractieve tweede helft benutte Bo Groen een buitenkansje door een fout in de verdediging van KGB af te straffen, stand 2-1. De formatie uit Bovenkarspel voerde de druk op en kreeg enkele kansjes. De defensie van Hugo Boys met Boy Groen en Martijn Hand als uitblinkers pareerde de aanvallen vrij gemakkelijk.

Het mooiste moment bewaarde Hugo Boys voor de laatste minuten. Na een afwezigheid van 14 maanden (!) maakte Thijs Wolkers zijn rentree in het eerste elftal. Veel tijd om te wennen had Thijs Wolkers echter niet nodig. Na een paar balcontacten wist de spits de bal achter de keeper in het net te plaatsen, eindstand 3-1.

Geschreven door: Lex Rendering