Hugo Boys wederom met lege handen

Zondag 16 oktober 2016

In Heerhugowaard de Noord kwam Texel ’94 op bezoek. De ploeg uit Den Burg doet het goed in de 3e klasse en het beloofde een zware middag te worden voor de Noordenders. Hugo Boys staat op de voorlaatste plek en zit in de hoek waar de klappen vallen. Ook zondag zat het niet mee. De wil was er en zéker ook de kansen, maar de bezoekers namen de drie punten mee naar Texel.

Hugo Boys begon sterk. Al vroeg in de wedstrijd waren er goede kansen voor Bo Groen en Giel Borst, maar ze wisten deze niet te benutten. Diezelfde Borst kopte in de 23e minuut nog gevaarlijk in na een verre ingooi van Jesper Hoogland. Helaas voor hem stond keeper Smit op de juiste plek. Tot dan had Texel nog geen kans gehad en waren de clubs qua spel aan elkaar gewaagd. Dit veranderde na een half uren spelen. Eerst was het libero Ralph Slik die na een lange rush gevaarlijk op doel schoot. Keeper Beers redde knap. Een minuut later was het wél raak. Stijn Arends tikte de 0-1 simpel binnen na niet resoluut ingrijpen van de Hugo Boys-verdediging. Texel werd duidelijk sterker en drukte de Oranjehemden verder in het defensief. In de 36e minuut kapte de behendige aanvaller Yorgo Helieman zijn directe tegenstander uit en mikte de bal in bovenhoek. Een domper voor Hugo Boys zo vlak voor rust.

Na de rust waren het toch weer de Noordenders die de eerste kans kregen. Bo Groen tikte beheerst in, echter vanuit buitenspelpositie. Zijn treffer werd geannuleerd. Maar ook de Texelaars kregen kansen. Eén treffer werd afgekeurd wegens buitenspel en verschillende keren stond keeper Beers in de weg. Na ruim een uur spelen bracht Gosse Bosma Thomas Kunst in voor wat meer offensieve kracht. Kunst was bijna direct succesvol maar zag zijn intikker tegen de paal belanden. Tien minuten voor het einde werd het opportunistische spel van Hugo Boys eindelijk beloond. Spits Bob de Wit passeert handig zijn directe tegenstander en schiet hard in: 1-2. Dit gaf de Noordenders moed en naarstig werd naar de gelijkmaker gezocht. De kopbal van invaller Kunst leek daarvoor te zorgen echter keeper Smit verhinderde dat en liet Hugo Boys met lege handen achter.

Geschreven door: Ger van Kleef