Hugo Boys verliest kansloos van mede promovendus Hauwert’65 met 4-0

Zondag 9 oktober 2016

Hugo Boys moest afgelopen zondag op bezoek bij de plaatselijke FC in Hauwert. Voor de Noordenders was een overwinning noodzakelijk om uit de onderste regionen van de 3de klasse A op te schuiven. De mannen uit Hauwert doen het beduidend beter als debutanten in de deze competitie met 5 punten meer(en 1 wedstrijd) als de mannen van trainer Bosma.

Na 1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van een oud voorzitter kon de pupil van de week de score openen. De wedstrijd was nog maar 6 minuten oud en de 1-0 stond al op het scorebord. Vanaf rechts kon Hauwert zo maar de bal voorgeven en Thomas Beerenpoot kon makkelijk binnen tikken. De snelle en handige Hauwert voorhoedespelers bezorgde de Hugo Boys verdediging handenvol werk. In de 22ste minuut mocht Lars Bakker met de bal aan zijn voet tussen de oranjehemden door ongehinderd de bal in de uiterste linkerbenedenhoek schieten langs keeper Beers. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-0 voor de thuisclub. De vanaf links voorgegeven bal kon door de kleine Makram Shastawy binnen gekopt worden.

Ook na de thee was Hauwert constant de bovenliggende partij. Het werd zelfs nog erger. Hauwert maakte met een mooie aanval de 4-0 dankzij Yusuf Durmaz en maakte het drama voor Hugo Boys compleet. Ondanks het harde werken en de goede inzet lukt het de laatste weken helaas even niet maar de aanhouder wint, dus volgende week thuis tegen Texel is een mooie gelegenheid om het tij te keren en de trouwe supporters uit De Noord weer eens te belonen met een broodnodige overwinning.

Geschreven door: Harry Wolkers