Kleine Sluis te groot voor Hugo Boys

Zondag 25 september 2016

Zondag 25 september 2016. Hugo Boys mocht vanmiddag, in Anna Paulowna, proberen om aansluiting te vinden in de middenmoot van de 3e klasse A. De Noordenders hebben na twee nederlagen op rij, de punten weer hard nodig.

Het zonnetje scheen behoorlijk en nadat de 'pupillen van de week' de bal na twee keer inschieten het net eindelijk gevonden hadden kon scheidsrechter Kortekaas fluiten voor het begin van de wedstrijd.
Hugo Boys en Kleine Sluis waren de eerste 25 minuten goed aan elkaar gewaagd met beide teams, die kleine kansen kregen op de openingstreffer. In de 26e minuut was het dan wel raak voor de thuis spelende ploeg. Nadat de rechtsbuiten van Kleine Sluis in alle vrijheid de bal voor het doel kon slingeren kwam de bal bij de tweede paal. Deze werd keurig teruggelegd op de opkomende Mitchel Janssen, die hem vanaf de penaltystip in het mandje legde. 1-0.
Hugo Boys was twee minuten later het spoor geheel bijster. Melvin Damsma kwam als een warm mes door de boter door de verdediging van Hugo Boys en op de achterlijn legde hij de bal keurig af op de opnieuw scorende Mitchel Janssen. 2-0.
Hugo Boys moest in een versnelling hoger gaan spelen, maar leed veelvuldig op knullende wijze balverlies. In de 44e minuut was er dan eindelijk een ophemeling aan de kant van de Noordenders. Linksback Jos Rendering leek in het nauw te zitten, maar met een goede actie speelde hij zich goed vrij. Met zijn traptechniek kon hij de bal vervolgens geweldig achter de verdediging leggen en de lopende Bob de Wit kreeg de bal achter keeper Teun Groot. 2-1.
De tweede helft begon en het was weer een wedstrijd. Hugo Boys wilde graag naar voren en hanteerde veelal de lange bal, maar met de lengte van de verdediging van Kleine Sluis hadden ze daar weinig moeite mee. Na een paar goede veredigende acties en een geweldige snoekduik van Hugo Boys keeper Nick Beers liepen de Anna Paulownaren toch verder uit. In de 60e minuut stond de linksbuiten van Kleine Sluis vogelvrij en kon de bal voorzetten. Deze bal was dan niet geheel op maat, maar aan de andere kant stond de rechtsbuiten wederom in alle vrijheid. Hij wist spits Geert Weel wel goed te bedienen en hij kopte hard raak. 3-1.
Hugo Boys was leeg en er lukte niks meer bij de Noordenders. In de 89e minuut moest de gifbeker van de Noordenders dan ook volledig leeg. De spits van Kleine Sluis perste er nog een eindsprint uit en ging gemakkelijk op snelheid langs de Hugo Boys verdediging. Keeper Nick Beers werd simpel uitgespeeld en de spits kon vervolgens simpel de bal in het lege doel intikken. 4-1.

Hugo Boys speelt 02 Oktober om 14.00 uur thuis tegen KGB 1. De Noordenders kunnen alle support goed gebruiken, dus schroom niet en kom kijken op het sportpark van Hugo Boys!

Geschreven door: Tim Koomen