Zondag 18 september 2016

Tegen Westfriezen heeft Hugo Boys zijn eerste thuisnederlaag geleden.
Het begin van de wedstrijd was aftastend van beide kanten. Het duurde tot de 14e minuut voordat de eerste kansen kwamen. Drie keer achter elkaar was Hugo Boys gevaarlijk voor het doel van Stefan Punter. Westfriezen kreeg ook een goede kans echter keeper Nick Beers redde knap en kon de bal ternauwernood over de lat slaan. Dit was de opmaat voor meerdere mogelijkheden voor de Westfriezen waarvan één zelfs tegen de paal kwam. Het was echter Hugo Boys dat op voorsprong kwam. Een snelle en verre uitgooi van Jesper Hoogland belande bij Thomas Kunst die met een boogbal keeper Punter passeerde.
Vlak voor tijd ging een schot van Westfriezen net over. Zo was de ruststand 1-0 in het voordeel van Hugo Boys. Na de thee had Westfriezen een overwicht. Zij kwamen duidelijk scherper uit de kleedkamer.
De gelijkmaken kwam in de 57e minuut. Na een mooie aanval belande de bal bij de spits Bart-Jan de Graaf die met een lepe hakbal keeper Beers kansloos liet.
Westfriezen ging door en zette Hugo Boys onder druk. Uit een vrije trap van Youri Akkerman belande bal in één keer in de verre hoek. Discussiepunt was of het al dan niet hinderlijk buitenspel was.
Scheidsrechter de heer Evers was gedecideerd en kende de goal toe.
Hugo Boys ging een op een spelen en nam risico’s om de gelijkmaker te maken.
Die kwam er ook bijna Jeffrey de Cocq van Delwijnen zag zijn vrije trap op de paal belanden.
Een kopbal van Thomas Kunst ging net naast. Aan de andere kant belande de bal ook op de paal.
Zo bleef het tot het einde toe spannend. Echter Hugo Boys kreeg geen kansen meer op de gelijkmaker en moest zo de eerste thuisnederlaag van het seizoen accepteren.

Geschreven door: Wim Haisma