Collectief Hugo Boys verdedigt voorsprong met verve

Zondag 4 september 2016

Na een afwezigheid van drie jaar in de derde klasse heeft Hugo Boys haar eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van JVC. De ploeg van Gosse Bosma verdedigde tot het eindsignaal met verve de voorsprong en pakt drie zwaarbevochten punten.

Na vijf minuten voetballen soleerde Bob de Wit langs de zijlijn en bediende Bart van der Burg voor de 1-0. Amper een minuut later is de stand alweer gelijk door een keepersfout van Nick Beers, stand 1-1. De snelle spelers van JVC zorgden in de beginfase voor gevaar, maar het is Hugo Boys dat opnieuw op voorsprong komt. Na een snel genomen vrije trap scoort Bob de Wit, stand 2-1. Na een half uur spelen komt JVC verdiend tot de gelijkmaker, stand 2-2.

Pas na twintig minuten in de tweede helft komt de wedstrijd weer op gang. Een onderschepping in de verdediging van JVC leidt het doelpunt van Hugo Boys in, Bart van der Burg scoort voor de tweede maal en zet de stand op 3-2. Tegen de verhouding in, dat wel. Het is JVC dat vervolgens de gelijkmaker zoekt, maar weinig kansen creert. Het collectief van aanvoerder Thomas Ursem pareert de aanvallende impulsies van JVC met hangen en wurgen en houdt drie zwaarbevochten punten over aan het eerste duel in de derde klasse.

Geschreven door: Lex Rendering