Lach en een traan bij Hugo Boys

Zondag 5 juni 2016

Nadat eerst Hugo Boys 2 ‘s morgens tegen KGB 2 de beslissingswedstrijd verloor met 1-2 om promotie naar de 2de reserve klasse, won HB 1 de return tegen SRC met 3-0 voor de nacompetitie om promotie naar de 3de klasse.

Het kon zomaar een Super-Sunday worden voor de plaatselijke FC uit Heerhugowaard De Noord.
Het 2de van coach Cees Teunissen moest voor de nacompetitie een beslissingswedstrijd tegen KGB 2 bij Kwiek 78 in Avenhorn, nadat ze eerst Alkmaarse Boys en later Zaanlandia knap hadden verslagen in de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2de klasse. In de allesbeslissende wedstrijd tegen KGB 2 kwamen de Noordenders ongelukkig achter door een buitenspeldoelpunt van KGB. Na de rust werd de verdiende gelijkmaker gemaakt en werd alles op alles gezet om de promotie binnen te slepen. Helaas maakte KGB 2 de winnende 1-2 en kon HB 2 ondanks alles, met opgeheven hoofd de nacompetitie afsluiten.

Toen was het de beurt aan Hugo Boys 1 om deze zonovergoten zondag een vrolijker karakter te geven. Vorige week bleek al dat er tegen dit SRC kansen genoeg waren om naar de 3de klasse te promoveren. Vanaf de eerste minuut speelde de mannen van trainer Gosse Bosma fel en attractief voetbal. Dat resulteerde al meteen in wat kleine kansjes. In de 19de minuut schoot Richard Groen van dichtbij tegen de paal, maar de 0-0 bleef op het scorebord. In de 30ste minuut was het wel raak. Bart van de Burg scoorde de verdiende 1-0 na een voorzet vanaf rechts via de onderkant van de lat. In de 42ste minuut werd het zelfs 2-0. Bob de Wit kopte richting kruising maar doelman Tijsssen leek redding te brengen. Helaas voor hem struikelde hij en heel knullig werkte hij zelf de bal over de doellijn.

Na de thee probeerde SRC de aansluiting te forceren, maar de Hugo Boys defensief bleef solide overeind. Na nog wat mogelijkheden over en weer maakte Hugo Boys aan alle onzekerheid een eind. Bob de Wit kreeg een bal in de diepte vanaf eigen helft. Hij liep met de bal aan de voet de verdediger eruit en omspeelde de keeper alsof hij er niet stond en maakte de 3-0.
Nadat vlak voortijd, de rots in de branding keeper Kenny Beers, zijn laatste applaus in ontvangst mocht nemen, na velen jaren van betrouwbaar sluitstuk in de Hugo Boys defensie, barstte het promotiefeest los in het ambitieuze voetbaldorp De Noord.

De promotie naar de 3de klasse is een feit. We zullen zien wat het waard is, maar de jonge ploeg en de bezielende begeleiding geven de Noordenders volop vertrouwen voor de toekomst.

Geschreven door: Harry Wolkers