SRC 1-Hugo Boys 1

Zondag 29 mei 2016

Zondagmiddag was de 1e uitwedstrijd van de tweeluik van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Tegen de 3e klasser SRC uit Schagen die proberen om in de 3e klasse te blijven. De twee clubs stonden vorig jaar ook al tegen elkaar in de competitie.

Het eerste wapenfeit was een vrije trap van SRC van ongeveer 40 meter op het doel waarbij Kenny Beers gestrekt naar de hoek moest. Nog geen 2 minuten later omspeelde de SRC spits Kenny Beers en schiet de bal op doel, maar die van de doellijn werd gehaald door Ferry Slijkerman. Hugo Boys begon nu wat beter te voetballen maar kreeg in de 18e minuut een dwarrel goal tegen 1-0. Er ontstonden toch wat meer kansen door een goed voetballende Bob de Wit. Even later schoot Jeffrey de Cock van Delwijnen met links op de paal. Vlak voor rust kreeg Hugo Boys een corner die verlengt werd door Jari Veldman en voor de voeten van de inkomende Thomas Ursem kwam. Hij kwam niet helemaal goed uit waardoor de bal over het doel belande.

Tweede helft begon voortvarend, over de linker kant stuurt Jos Rendering Bob de Wit weg. Hij haalt de achter lijn en geeft de bal voor. Deze wordt net gemist door Jeffrey de Cock van Delwijnen. SRC krijgt nu ook kansen en een volley beland net over het doel. In de 65e minuut pegelt de spits van SRC de bal op de paal. Een minuut later zet Bob de Wit Jari Veldman met een steekbal voor de keeper. Maar krijgt de bal 1 op 1 met de keeper er niet langs. Hugo boys probeert meer te drukken en daardoor onstaan er meer kansjes. Maar Hugo Boys moet wachten tot in de laatste minuut dat Jos Rendering de bal voor geeft. Deze wordt knap met de binnenkant van de schoen door Jeffrey de Cock van Delwijnen in de touwen geschoten 1-1.

Nu kunnen de spelers met vertrouwen de return tegemoet zien die gepland staat op zondagmiddag 5 juni.

Geschreven door: Jeroen Baltus