Gretig Hugo Boys op roze na klinkende overwinning

Zondag 22 mei 2016

Hugo Boys heeft in de eerste wedstrijd voor nacompetitie Always Forward op alle fronten afgetroefd. Mede dankzij een hattrick van Bob de Wit, liep de score uit tot 5-0. Hiermee heeft de formatie uit De Noord een goede uitgangspositie voor aanstaande donderdag. Dan speelt Hugo Boys in Hoorn de return wedstrijd.

Always Forward begon voetballend sterker aan de wedstrijd en dit leverde enkele kleine kansjes op. Na een mogelijkheid voor Always Forward werd Hugo Boys gevaarlijk uit de counter, maar dit bracht nog geen resultaat. Vijf minuten later kopte Bob de Wit uit een vrije trap de bal knap in het doel en bracht de thuisploeg op voorsprong, stand 1-0.

De ploeg van Gosse Bosma bleef in de tweede helft gretig en pareerde met man en macht enkele kansen van Always Forward. De ploeg uit Hoorn had geen antwoord op het felle spel en moest vijf minuten na rust toezien hoe Richard Groen de score verdubbelde. Keeper Kenny Beers blonk met enkele stijlvolle onderscheppingen uit.

Vervolgens was Always Forward rijp voor de slacht. Door twee goals van Bob de Wit en een van Jeffrey de Cocq van Delwijnen liep Hugo Boys uit naar 5-0. De score had, door enkele gemiste kansen, hoger uit kunnen vallen. “Dit is een ongekende luxe voor Hugo Boys, maar het is wel zaak om donderdag net zo scherp aan de start te verschijnen.” Gaf matchwinner Bob de Wit aan na de wedstrijd.

Geschreven door: Lex Rendering