Hugo Boys wint laatste wedstrijd royaal van VZV met 4-0

Zondag 15 mei 2016

Hugo Boys kreeg de laatste wedstrijd van de reguliere competitie VZV op visite. De Veltemers waren nog druk in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen maar dan moesten zij winnen en WMC verliezen tegen Nieuwe Niedorp.

Bij Hugo Boys was de druk eraf nadat ze 2 weken terug al nacompetitie hadden bereikt door de derde plaats in de eindrangschikking in de 4de klasse A. Trainer Gosse Bosma koos er voor om de mensen die op scherp stonden ivm. eventuele schorsingen, te sparen en te vervangen door spelers uit het 2de, dat eerder die dag al knap 1 ronde verder kwam in de nacompetitie ten kostte van Alkmaarse Boys 2.

Nadat pupil van de week Syb Bakkum het goede voorbeeld gaf door de VZV doelman te verschalken startte ook de thuisclub voortvarend en kreeg al binnen 5 minuten 3 grote mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Nadat de Noordenders door slordigheden in de defensie de VZV aanvallers ook nog mogelijkheden gaven om de score te openen was het in de 34ste minuut toch Hugo Boys die de 1-0 maakte. Richard Groen schoot raak op een voorzet vanaf de linkerkant. In de 40ste minuut kwamen de witbroeken op 2-0 door het mooiste doelpunt van deze middag. Richard Groen kreeg rond de middenlijn de bal en speelde schitterend in de diepte Bob de Wit aan. Diens voorzet was voor Bart van der Burg een mooi moment om tevens de ruststand van 2-0 te maken.

Na de thee was het hoegenaamd eenrichtingsverkeer richting VZV doelman Sander Blijleven. Ondanks de vele mogelijkheden duurde het toch nog tot in de 73ste minuut eer dat de 3-0 op het scorebord kwam. Bob de Wit scoorde fraai met een omhaal van dichtbij. In de 81ste minuut kreeg Hugo Boys nog een vrije trap van de goed leidende scheidsrechter B.Ari. Omdat specialist De Cocq reeds was vervangen schaarde zich 3 man achter de te nemen bal net buiten de zestien. De toch al productieve Bart van der Burg van de laatste weken schoot de bal snoeihard binnen buiten bereik van keeper Blijleven en scoorde de 4-0, tevens de einduitslag.

VZV degradeert hierdoor rechtstreeks door de winst van WMC. Hugo Boys moet aanstaande zondag voor de nacompetitie tegen een ploeg uit de 4de klasseB. St.George moet daar nog een beslissingswedstrijd spelen tegen Hauwert. Als Hauwert die wint zijn zij kampioen en moet Hugo Boys tegen St.George. Als St.George wint van Hauwert dan is St.George kampioen en speelt Hugo Boys tegen Always Forward.

Dus we wachten af wie de eerste tegenstander wordt in de nacompetitie.

Geschreven door: Harry Wolkers