Gelijkspel Hugo Boys 1

Zondag 8 mei 2016

Onder warme omstandigheden speelde Hugo Boys en Geelzwart hun 25e competitiewedstrijd. Ondanks het feit dat deze twee teams op de derde en vierde plaats staan stond er niets meer op het spel. De achterstand van Geelzwart bedroeg voor aanvang van de wedstrijd zeven punten.
Hierdoor was Hugo Boys al zeker van de nacompetitie.

Het was Hugo Boys die de eerste kans kreeg Bob de Wit kwam alleen voor keeper van der Weij die knap redde. In de 18e minuut was het raak. Uit een corner nam Bart van der Burg de bal in één keer op zijn slof en schoot knap de 1-0 binnen. In de 23 e minuut kreeg Hugo Boys de kans op 2-0 echter keeper van der Weij redde knap. In het verloop van de 2e helft werd het spel van Hugo Boys onrustig. Geelzwart rook zijn kans en na slordig uitverdedigen kwam Mattijs Bleijendaal alleen voor keeper Kenny Beers en faalde niet zodat men ging rusten met een 1-1 stand.

In het begin van de 2e helft kwam Hugo Boys beter uit de kleedkamer. In de 46e minuut was het al bijna raak door een kopbal van Jos Rendering. Hugo Boys voerde de druk op. In de 57 e minuut was het wederom Bart van der Burg die scoorde vanuit een corner en de stand op 2-1 bracht voor Hugo Boys.
Lang kon Hugo Boys niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later weer uit een corner kon Sam Glas met een kopbal in de verre hoek de 2-2 aantekenen.
Hugo Boys zocht naar de 3-2 echter het spel was te onnauwkeurig om kansen te creëren. De grootste kansen in de slotfase waren voor Geelzwart. Op miraculeuze gingen deze er niet in. Gezien het spelbeeld zou dit ook niet terecht zijn. Hugo Boys verliest wederom niet en kan na zich opmaken voor de nacompetitie.

Geschreven door: Wim Haisma