Winderige derby eindigt in remise’

Zondag 24 april 2016

In de strijd om de derde plek in de 4e klasse A, was het voor Hugo Boys vandaag een zeer belangrijke wedstrijd. De directe concurrent Geel Zwart ’30, dat voor deze wedstrijd op vier punten achter op Hugo Boys stond, speelde deze middag tegen kampioenskandidaat DTS.
“Na dit gelijkenspel lopen we gelukkig nog wel één puntje uit op Geel Zwart ’30, die wel flink klop kreeg van DTS. Al hadden we hier toch wel graag gewonnen, want na die monsterzege van 7-1 in het thuisduel met Con Zelo was dit laatste keer dat we tegen Co van de Gulik spelen”, was het Jos Rendering, die na de wedstrijd opgelucht de uitslagen op de andere velden aanhoorde.

Het was een winderige middag op sportpark ‘De Groet’ in Waarland. Hugo Boys, dat startte met de wind in de rug, probeerde de keeper van Con Zelo dan ook meteen uit met twee schoten van afstand. De eerste kwam van de voet van Jeffrey de Cocq van Delwijnen, die een vrije trap van 30 meter maar eens met een kanonskogel in enen op doel probeerde. Deze kwam recht op de keeper af en werd weg gebokst, maar in tweede instantie probeerde Bo Groen het vanaf de 16 meter lijn met een volley. Voor Hugo Boys eindigde ook deze bal helaas op de vuisten van de Con Zelo keeper, maar Hugo Boys liet wel zien dat ze voor de volle drie punten kwamen. De eerste helft hanteerde Hugo Boys vaak de lange bal, in de hoop de snelle spits Bob de Wit of de kopsterke Richard Groen te bereiken en dat terwijl Con Zelo veel moeite had om de bal over zelfs over de middenlijn te krijgen. Beide teams gingen met een 0-0 stand de kleedkamers in.

In de tweede helft had Con Zelo het voordeel van de wind in de rug en kwam Hugo Boys meer onder druk te staan. Dat de score door de Waarlanders zou worden geopend was niet ondenkbaar, maar niets was minder waar. In de 69e minuut was het de verdediger van Con Zelo, die bal blindelings naar voren wilde schieten. Deze werd echter onderschept door spits Richard Groen, die vervolgens door kon gaan richting het doel van de Con Zelo keeper. Hij werd nog wel gehinderd door de laatste man van Con Zelo, maar bleef op de been en omspeelde daarna ook de keeper. De keeper greep echter naast de bal en pakte de benen van de spits, zodat de scheidsrechter niks anders kon doen dan de bal op de stip te leggen en de keeper de gele kaart te tonen. Jeffrey de Cocq faalde niet van 11 meter en schoot onberispelijk raak. 0-1.

Con Zelo ging vanaf de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker en 2 minuten later was het dan ook meteen raak. Een voorzet vanaf links kwam, via een been van Hugo Boys, toevallig voor de voeten van de Con Zelo spits en die wist van dichtbij ook de thuisploeg op het scorebord te zetten. 1-1.

Met nog enkele kleine kansen voor beide ploegen bleef de stand, na 90 minuten gelijk en deelden beide ploegen terecht de punten. Hugo Boys speelt volgende week tegen middenmotor Nieuwe Niedorp 1 in eigen huis en gaan dan opnieuw proberen om die derde plek te verstevigen.

Geschreven door: Winderige derby eindigt in remise’