N.K. sjoelen doet wonderen voor Hugo Boys

Zondag 10 april 2016

"Een prima wedstrijdje zo en dat na een hele gezellige avond bij 'Sjoelclub Glai em d'r in'!", was het de lachende matchwinner Jeffrey de Cocq van Delwijnen. Hugo Boys 1 trad vandaag aan tegen de directe concurrent Dirkshorn 1. Het was de jaarlijkse sponsordag op het Noordendse sportpark. Met een prachtig boarding veld op het nabij gelegen trainingsveld voor de nieuwe talentjes van Hugo Boys i.s.m. voetbalveldhuren.nl kon scheidsrechter M. Krop fluiten voor het begin van een geweldige dag.

Het begin was rommelig van beide kanten. Veel simpele passen kwamen niet aan en door de lange ballen van Dirkshorn kreeg grensrechter Henk Beers ook een drukke middag vanwege vele malen buitenspel. In de 41e minuut was Hugo Boys eindelijk trefzeker. Een goed genomen corner van Jeffrey de Cocq kwam op de voet van Jesper Hoogland, die hem nu eindelijk wel een keer raak schoot. 1-0.
De wedstrijd was nu eindelijk opengebroken en vlak voor rust kreeg ook Dirkshorn nog een grote kans. Na een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16 meter, die perfect over de muur gekruld werd. Keeper Kenny Beers, die terugkomend was van een blessure, moest nog even gestrekt naar de hoek en met de vingertoppen drukte hij de bal tegen de paal. Beide teams gingen aan de thee met 1-0 stand.
De tweede helft begon veelbelovend, want in de 53e minuut verdubbelde Hugo Boys de stand. Een goede steekbal van Jari Veldman rolde via de knie van een verdediger van Dirkshorn vlak langs de keeper. Bo Groen reageerde zeer alert en schoot hem rustig binnen in het lege doel. 2-0.
Alsof de dag al niet mooi genoeg was, deed Jeffrey de Cocq er in de 73e minuut iets wonderschoons. Na goed doorzetten van Richard Groen kwam de bal terecht bij Jeffrey, die zich op fabelachtige wijze zijn directe tegenstander te kijk zetten. In alle vrijheid zag hij dat de keeper iets te ver voor z'n 'hokkie' stond en met een elleboog op tafel stifte hij de bal geweldig over hem heen. 3-0
Hugo boys werd sterker en Bo Groen kreeg een aantal grote kansen. Één op één met de keeper, maar hij trof uiteindelijk de paal en een hard schot dat het zijnet trof.
Hugo Boys blijft door deze overwinning keurig meedraaien in de bovenste regionen en speelt over twee weken een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar, namelijk tegen Con Zelo en Co!

Score: '41 Jesper Hoogland 1-0; '53 Bo Groen 2-0; '73 Jeffrey de Cocq van Delwijnen 3-0.