Toch nog 3 punten voor Hugo Boys

Zondag 3 april 2016

Op een zonovergoten zondagmiddag speelde Hugo Boys de gewonnen uitwedstrijd bij V.V. Schagen

Al vrij snel raakte Boy Groen geblesseerd in een duel waardoor doorspelen niet mogelijk was. Bart van der Burg was zijn vervanger hierdoor moest er met een paar spelers geschoven worden. In de 10e minuut kwam er een ingooi voor Hugo Boys. Jesper Hoogland slingert de bal voor het doel waar de bal met het hoofd slecht weggewerkt wordt. Hierdoor kan Bo Groen met een volley de 1-0 in de touwen schieten. In de 13e minuut krijgt Hugo Boys een corner deze wordt doorgekopt en door Jesper Hoogland over geschoten. Even later wordt er een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld voorgegeven. De keeper van Schagen komt niet goed uit raakt de bal half en een medespeler. Door deze actie moet de keeper er zelf geblesseerd vanaf. Hierdoor is de wedstrijd 5 minuten vertraagd. In de 31e minuut gaat Bart van der Burg de diepte in en hij legt de bal goed terug. De inkomende Ferry Slijkerman schiet de bal op de lat. In het eerste half uur is Hugo Boys de betere partij maar gedurende het einde van de eerste helft begint Schagen aan te dringen. In de 42e minuut kan Nick Beers nog goed redden maar in de 44e minuut is het toch raak voor Schagen 1-1.

Na rust gaat Hugo Boys weer goed van start. In de 55e minuut wordt een aanval afgeslagen van Hugo Boys en breekt Schagen uit. De aanvoerder van Schagen in duel met Martijn Hand reageert met een slaande beweging. En de speler van Schagen mag inrukken van Scheidsrechter Mahabali. Ferry Slijkerman geeft in de 59e minuut een goede steekpass op Bob de Wit die stuit op de uitkomende keeper. In de 70e minuut stuurt Jos Rendering Bart van der Burg weg. Hij legt de bal terug op Jari Veldman die de bal over schiet. In de 72e minuut gaat Bob de Wit over de linkerkant goed langs zijn man en loopt de 16 meter in en schuift de bal beheerst langs de keeper 1-2. Nu het 1-2 staat en Hugo Boys een man meer heeft komt er wat meer onzorgvuldigheid. Hierdoor krijgt Schagen mogelijkheden en door niet goed verdedigen gaat de bal via een Hugo Boys speler buitenkant paal corner. Vanuit deze corner scoort Schagen de 2-2. Nu heeft Hugo Boys nog maar 8 minuten om de drie punten mee te nemen naar De Noord. In de 86e minuut legt Thomas Ursem de bal net achter de verdediging en de bal stuitert nog een keer voordat Richard Groen knap de 2-3 binnen schiet. Hierna maakt Schagen nog een smerige overtreding achter op de benen van Bo Groen waardoor er nog een opstootje plaats vind. Twee spelers krijgen nog een gele kaart maar de drie punten zijn binnen.

Geschreven door: Jeroen Baltus