Kat in het bakkie voor Hugo Boys tegen De Koog

Zondag 20 maart 2016

Hugo Boys heeft zichzelf een makkelijke middag bezorgd, door met 5-0 te winnen van De Koog. In de Noord speelde Hugo Boys fris en aanvallend voetbal tegen een zwak ogend De Koog. Hugo Boys blijft hierdoor bovenin meedraaien en laat De Koog onderin bungelen.

De ploeg van Gosse Bosma startte scherp en speelde met veel enthousiasme. Na enkele kansen voor Hugo Boys was het na twintig minuten raak. Bart van der Burg controleerde de bal in de zestien en schoot de bal langs de keeper, stand 1-0. Minuutje later liet Bart van der Burg de kans liggen op 2-0 door van minimale afstand van de doellijn de bal voorlangs te schieten. Vlak voor rust scoorde Bob de Wit de 2-0, na een subtiele voetbeweging van Bo Groen.

De thee in de rust heeft De Koog vervolgens weinig goed gedaan. Na rust heeft De Koog nog een mogelijkheid gekregen om terug in de wedstrijd te komen. Uit een vrije trap in de zestien (terugspeelbal) torpedeerde goalie Nick Beers zich voor de bal en keerde de inzet. Vervolgens liep Hugo Boys in rap tempo uit naar 5-0, door twee goals van Bo Groen en een goal van Jeffrey de Cocq van Delwijnen, einduitslag 5-0. Het werd nog een lange terugreis voor De Koog richting Texel, zonder punten. Op 3 april gaat Hugo Boys op bezoek bij Schagen.

Geschreven door: Lex Rendering