Rode kaart gaf startsein voor Hugo Boys

Zondag 13 maart 2016

Den Oever. Hugo Boys 1 mocht dit weekend aantreden tegen laagvlieger Wiron 1. Het jeugdige Hugo Boys van trainer Gossé Bosma wil graag aansluiten bij de top van de 4e klassa A, terwijl Wiron zich wilt ontdoen van de degradatiezone. Het zonnetje schijnt, de lucht strak helder blauw en met een koud briesje vanuit het Ijsselmeer beloofde het een mooie voetbalmiddag te gaan worden.

De spelers hadden zich ontdaan van hun zondagse kledij en in hun voetbaltenue gehesen, dus kon de wedstrijd gaan beginnen. Dat het veld niet optimaal zou zijn, was voor de spelers van Hugo Boys al lang en breed bekend van de vorige keren. Hugo Boys startte zeer sterk. De verdedigers van Wiron, die vroeg onder druk werden gezet, wisten meteen al niet waar ze het zoeken moesten. De eerste echte goede aanval van Hugo Boys kwam in de 16e minuut. Met een goede dieptebal van Ferry Slijkerman kon Bob de Wit aan de rechterkant de achterlijn halen. Bob hield op dat moment goed het overzicht en zag Jeffrey de Cocq op de rand van de 16 meter staan. Jeffrey zag zijn harde schot afketsen op de verdediger van Wiron, maar het was wel het teken dat er zeker iets te halen viel in Den Oever. Niet veel later kwam de tweede goede kans voor Hugo Boys. Een goed genomen corner van Jeffrey de Cocq kwam op het hoofd van Jesper Hoogland, die zijn inzet rakelings langs de paal zag vliegen. Hugo Boys had het af en toe wel moeilijk op het hobbelige veld en dat bleek ook wel toen aanvoerder Thomas Ursem de bal, door een polletje, de bal in de voeten van de spits van Wiron speelde. Na een herstellende ingreep van verdediger Boy Groen, hield Wiron hier slechts een vrije trap aan over. Deze werd matig genomen en zo kon keeper Nick Beers de bal rustig achter laten lopen. Dat onze Nederlandse astronaut André Kuipers een blauw oog heeft opgelopen, zal menig toeschouwer van vanmiddag niets verbazen. Een prachtige pass vanaf rechts van Bob de Wit op de stropdas van de mee opkomende Jeffrey de Cocq, die hem voor het intikken had op vijf meter van het doel. Echter gebeurde dit niet en met een vuurpijl schoot Jeffrey de bal met een volley huizenhoog over. Hugo Boys bleef aanjagen op de openingstreffer, maar door vele misperen door polletjes kwamen de grootste kansen uit standaardsituaties. Een vrije trap van Jeffrey de Cocq werd hoog in de 16 meter gebracht en werd ingekopt op de vijf meter lijn door de kopsterke spits Richard Groen. De scheidsrechter zag echter een overtreding van de spits op de keeper en werd het doelpunt afgekeurd. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Hugo Boys begon de tweede helft waarmee het eindigden in de eerste helft. Ze waren nadrukkelijk op zoek naar de treffer en met de jonge leidinggevende centrale verdediger Boy Groen gaf Hugo Boys weinig weg achterin. Twee goed genomen corners van opnieuw Jeffrey de Cocq werden rakelings naast gekopt door Bob de Wit en Richard Groen. In de 60e minuut kreeg Bob de Wit een dieptebal en hij leek er vandoor te gaan, maar hij werd onderuit gehaald door een verdediger van Wiron. Dit was voor hem zijn tweede gele kaart en mocht dus het veld verlaten. Dit was het sein voor Hugo Boys dat het wel tijd werd voor een doelpunt. Twee minuten later was het dan ook raak. Hugo Boys voerde een goede variant uit met een corner. Jeffrey de Cocq speelde de bal laag voor de slim opgestelde Bo Groen, die op de 16 meter lijn bleef staan en zo ontsnapte hij aan alle aandacht van de spelers van Wiron. Waar iedereen een vlammend schot verwachtte, plaatste Bo de bal hard en laag in de verre hoek en zo kwam eindelijk de 0-1 op het scorebord. De wedstrijd werd grimmiger en dankzij de scheidsrechter leek het wel een wedstrijd uit de Engelse Premier League, want hij wuifde vele stevige overtredingen van beide ploegen weg. De bevrijdende goal voor Hugo Boys kwam in de 79e minuut. Na goed verdedigend werk van middenvelder Jesper Hoogland speelde hij de bal goed langs de lijn naar Ferry Slijkerman, die met een handige schijnbeweging wegdraaide bij z’n directe tegenstander. Hij zag de snelle Bo Groen wegsprinten en gaf de bal keurig mee. Bo zag vervolgens de mee opkomende Bob de Wit, die de bal met een handig stiftje over de keeper lepelde en zo kon aantekenen voor de 0-2. Hugo Boys kwam hierna niet meer in de problemen en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Eindstand 0-2.

Score: ’62. Bo Groen, 0-1. ’79 Bob de Wit, 0-2.