Nieuws Heerhugowaard de Noord

Onnodig verlies Hugo Boys tegen Hollandia T

Zondag 6 maart 2016

Afgelopen zondag speelde Hugo Boys 1 thuis tegen Hollandia T.
Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Voor Hollandia T om aansluiting te houden voor de koppositie het belang voor Hugo Boys was om aansluiting te houden met de subtop.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Jan Borst erelid van Hugo Boys. De eerste kans voor Hollandia T was er al na veertig seconden de snelle Hergy Matuka schoot net naast. Ook Hugo Boys kreeg in het begin een goede kans echter Bart van de Burg raakte de bal niet goed. Na deze twee kansen in de beginfase speelde beide teams behoedzaam.

Hugo Boys speelde de bal verzorgd rond en Hollandia T wachtte rustig af en probeerde met lange ballen hun snelle buitenspelers in stelling te brengen. Zo werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft kreeg Hollandia T in de 54e minuut een penalty. Deze werd feilloos benut door Rory Burger. Hollandia T had wat het wilde en Hugo Boys moest nu komen. Trainer Gosse Bosma bracht in de 64e minuut een dubbele wissel, deels beschermend deels om de ploeg een aanvullende impuls te geven.

Hugo Boys zocht meer de aanval en in de 72e minuut had dit succes. Na goed doorzetten van Jesper Hoogland kwam de bal bij Bob de Wit die hard uithaalde en de 1-1 op het scorebord bracht.

Hollandia T had ook twee wissels ingebracht en zocht volop de aanval. Dit resulteerde in drie 100% kansen in één minuut waarop er zelfs op de lat werd geschoten. Hugo Boys ontsnapte en zo vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant. In de 80e minuut werd de bal veroverd op het middenveld via snel combinatievoetbal belande de bal bij Jeffrey de Cock van Delwijnen die vanuit een moeilijke positie de bal fraai binnen schoot en de stand op 2-1 bracht. Hugo Boys dacht de buit binnen te hebben. Echter het liep anders. Voor de zoveelste keer werd Hergy Matuka de diepte ingestuurd deze trok slim het strafschopgebied in om een strafschop uit lokken wat hem ook lukte.

Hollandia T kreeg zijn tweede terechte penalty. Via de handen van keeper Nick Beers werd de penalty ternauwernood benut door Koen Hollenberg. Zo stond het na 92 minuten voetbal 2-2. Echter het zuur was nog niet op voor Hugo Boys. Zo zag scheidsrechter Raven een handsbal niet in het strafschopgebied van Hollandia T en werd Hugo Boys een penalty ontnomen. In plaats om de 2-2 over de streep te speelde Hugo Boys het niet slim uit. Ver in blessuretijd werd de bal in het strafschopgebied ingebracht deze kwam terecht bij Hergy Matuka die van dichtbij Nick Beers voor de derde keer kon passeren en zo ging de winst naar mannen uit Tuitjenhorn. Een zure nederlaag voor de jonge ploeg van Hugo Boys.

Geschreven door: Wim Haisma