Hugo Boys wint moeizaam met 1-2 in het uitduel tegen VZV

Zondag 28 februari 2016

Hugo Boys moest afgelopen zondag de afgelastte, en omgezette wedstrijd spelen tegen de degradatiekandidaat uit ‘t Veld. Aangezien HB vorige week tegen DTS een off-day beleefde en kansloos verloor tegen de koploper, gingen de Noordenders er van uit dat het vandaag een stuk makkelijker moest gaan.
Niets bleek echter minder waar want in de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij met toch wel wat mogelijkheden om voorsprong te nemen. Het was HB keeper Kenny Beers die zorgde dat de brilstand tot de rust op het scorebord bleef.

Na de thee werd er voor de aftrap een indrukwekkende minuut stilte in achtgenomen met op de achtergrond de luidende klokken van de kerk. Het was uit eerbied voor een afgelopen zaterdag dramatisch verongelukt meisje,uit de plaatselijke gemeenschap.

In de tweede helft werd het voor het veelvuldig aanwezige publiek toch een leuker schouwspel zonder dat het voetbal veel beter werd.

In de 57ste minuut kwam VZV op voorsprong. Spits Leegwater mocht de 1-0 scoren na veel geklungel in de HB defensie. Dit leek voor de Noordenders het sein om de mouwen op te stropen en dat bracht even later resultaat. Jesper Hoogland stoomde op over de as van het veld en ging de combinatie aan met Bo Groen waarna hij zelf de gelijkmaker maakte. In de 67ste minuut maakte Bo Groen de 1-2 na een bloopertje van een Veltemer verdediger.
HB trainer Bosma was terecht nog niet tevreden en bracht na wisselspelers Jeffrey de Cock v. Delwijnen en Ari Groot ten einde raad ook zelfs reserve doelman Nick Beers als spits in. Dit bracht wel de nodige motivatie en werklust binnen de lijnen op de hobbelige grasmat. Vlak voor tijd leek VZV nog gelijk te komen maar de bal werd koppend van de doellijn gewerkt dus de stand bleef ongewijzigd 1-2.

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hollandia T. Om de kopgroep bij te blijven zal Hugo Boys toch ook deze wedstrijd winnend moeten afsluiten hopelijk met beter voetbal.

Geschreven door: Robbert