Verdiende overwinning Hugo Boys

Zondag 31 januari 2016

De eerste thuiswedstrijd in 2016 heeft Hugo Boys met moeite de winst weten te pakken ten koste van Flevo uit Middenmeer.

In het begin van de eerste helft taste beide ploegen elkaar af waarin weinig gebeurde. Het duurde tot de 19e minuut voordat Hugo Boys de eerste kans creëerde en op de lat schoot.
Ook Flevo kreeg een paar kleine kansen maar werd niet echt gevaarlijk. Beide verdedigingen stonden goed en zo leek de 1e helft leek op een 0-0 af te stevenen. Echter het liep anders na een goed lopende aanval van Hugo Boys kwam Bo Groen allen voor de keeper en hij schoot beheerst de 1-0 binnen.
Eén minuut later gaf de goed leidende scheidsrechter Peetom een penalty aan Flevo.
Bart Elfring schoot beheerst binnen en ging men met een 1-1 stand rusten.
De 2e helft gaf een heel ander spelbeeld aan Hugo Boys startte fel, en creëerde vele 100 procent kansen. Keeper Patrick Benit van Flevo groeide uit tot “man of the match” Met onmogelijk reddingen hield hij Flevo op de been. Trainer Gosse Bosma wisselde drie keer in korte tijd en ging met deze wissels voor de volle winst. Hugo Boys ging nog meer druk zetten en Flevo kwam er niet meer aan te pas.
In de 87e minuut dacht iedereen dat de 2-1 voor Hugo Boys viel. Echter tot drie aan keer toe ging de bal op miraculeuze wijze niet in het doel. Flevo dacht al aan een gelijkspel en koesterde het punt. In de 90e minuut viel dan toch de beslissing. Een aanval over vele schijven kwam op links bij invaller Richard Groen terecht, die behield het overzicht en bediende Jari Veldman op maat die de bal binnen schoot.

Het geduld van Hugo Boys werd beloond en zo bleven de drie punten verdiend in Heerhugowaard.

Geschreven door: Wim Haisma