Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys haalt 3 punten op in mistig Hippolytushoef.

Zondag 24 januari 2016

Hugo Boys moest afgelopen zondag uit tegen Succes, de nummer 4 in de 4de klasse A. Het was voor beide clubs erg belangrijk om de volle buit te pakken om nog mee te strijden bovenin het linkerrijtje van deze spannende afdeling. De onderlinge verschillen zijn niet groot dus is er over het verloop van de competitie,ondanks de soms flinke uitslagen, nog weinig te voorspellen.

Succes startte sterk en begon meteen met aanvallend voetbal de verdediging van Hugo Boys te testen. Bij een aanval in de 3de minuut kwamen de bezoekers goed weg toen een bal via de onderkant uit het doel stuiterde. Ook hierna vele mogelijkheden voor de thuisclub, maar de verdedigers van Hugo Boys onder leiding van keeper Beers hielden het doel schoon. In de 30ste minuut kwam als zo vaak hier verandering in tegen de verhoudingen in. Hugo Boys kreeg een vrije bal even over de middellijn. Jeffrey de Cocq van Delwijnen plaatste de bal in het vijandige strafschopgebied waarna Bo Groen met een prachtige omhaal de 0-1 op het scorebord zette. Ook in de minuten vlak voor rust kregen de oranjehemden nog mogelijkheden om de stand te vergroten maar de spitsen mistte de precisie.

Na de thee toch weer een aanvallend Succes die in de 62ste minuut een twijfelachtige strafschop kregen van scheidsrechter Jansen. De nemer faalde niet en maakte de 1-1. Direct na de aftrap nam HB het heft weer in handen en dwongen ze een corner af. Specialist de Cocq bracht de bal in de zestien en via, via schoot Jesper Hoogland met links netjes de 1-2 binnen. In de volgende minuut leek HB de trekker definitief over te halen. Bob de Wit werd in de diepte aangespeeld en kwam achter de man vandaan, maar scheidsrechter Jansen volgde de vlaggende grensrechter van Succes en keurde de zuiveren goal af! Hierna hielden de Noordenders met veel inzet en arbeid nu wel stand tot het laatste fluitsignaal. Daarmee zorgde ze en trainer Bosma ervoor dat de trouw meegereisde supporters de volle winst van 1-2 mee naar de Noord konden meenemen.

Hopelijk zet HB deze positieve trend door volgende week thuis tegen Flevo.

Geschreven door: Harry Wolkers