Ruime overwinning van Hugo Boys in streekderby tegen Con Zelo

Zondag 13 december 2015

Het was weer een heerlijk middagje voetbal in Heerhugowaard-Noord. Hugo Boys ontving buur Con Zelo. De omstandigheden waren prima en het was weer, als vanouds, gezellig druk op het Hugo Boys complex. De wedstrijden tussen Hugo Boys en Con Zelo zijn altijd leuk en interessant. Zowel binnen- als buiten het veld heerst er een gezonde rivaliteit. Ook voor Con Zelo-trainer Co van der Gulik was het een speciaal weerzien omdat hij jaren de oranjehemden heeft getraind.

Hij moet zich rot geschrokken zijn dat zijn ploeg al na 1 minuut tegen een achterstand aankeek. De pupil van de week Sam Oudeman had even tevoren laten zien hoe je door de Con Zelo-verdediging moet slalommen. Spits Richard Groen deed hem dat na, maar zijn inzet werd nog gekeerd door keeper Wever. De rebound was voor Bo Groen die de 1-0 aantekende. Hugo Boys speelde verzorgd voetbal, gaf weinig weg en creëerde meerdere kansen.
Uit een corner van Jeffrey de Cocq van Delwijnen kopte Bart van der Burg de 2-0 binnen en even later ook nog de 3-0. In een mooi opgezette aanval door het midden, passte de prima spelende Bo Groen van der Burg aan die niet aarzelde en keeper Wever kansloos liet. Tot dat moment had Con Zelo nog geen kans gehad, maar niet veel later had Jelle Moorman slechts een klein gaatje nodig om keeper Beers te verschalken en de ruststand er iets dragelijker uit te laten zien: 3-1.

Het eerste kwartier van de 2e helft liet een heel ander spelbeeld zien. Con Zelo ging vol in de aanval, wat in de 47e en 48e minuut leidde tot tweemaal een schot op de lat. Het leek erop dat de aansluitingstreffer voor Con Zelo een kwestie van tijd was. Hugo Boys werd teruggedrongen en moest zich even herpakken. De verdediging, met Martijn Hand, Boy Groen, Thomas Ursem en Jos Rendering speelde echter zeer geconcentreerd en wist op het juiste moment de Con Zelo aanvallen onschadelijk te maken om vervolgens heel effectief de voorwaartsen van de Noordenders te bereiken. Als een volleerde counterploeg, schakelden ze razendsnel om. In een paar passen wisten ze één van de aanvallers te bereiken. Eerst was het nog Bart van der Burg die de paal raakte, maar vervolgens waren het Bo Groen (2x), Richard Groen en Jeffrey de Cocq van Delwijnen die het net deden bollen. Het verzet van Con Zelo was gebroken en de monsterzege van 7-1 stond op het scorebord. Met deze 3 punten en het vertoonde goede spel, kunnen de Noordenders met vertrouwen omhoog kijken in de 4e klasse A.

Geschreven door: Ger van Kleef