Hugo Boys speelt gelijk tegen Geel Zwart

Zondag 6 december 2015

Op een winderige zondagmiddag speelt Hugo Boys gelijk bij Geel Zwart.

Hugo Boys had goede zaken kunnen doen om gelijk te komen met Geel Zwart, maar verzaakte de kansen af te maken. In de eerst helft ondervond Hugo Boys veel strijd van Geel zwart. In de eerste 5 minuten kreeg Geel Zwart dan ook een goede kans maar de speler kreeg de bal verkeerd op zijn slof en schoot naast. In de 16e min. wordt Jos Rendering goed vrij gespeeld achter de verdediging van Geel Zwart maar schiet op de uitkomende keeper. Nog geen 2 minuten later is Richard Groen er doorheen maar voordat hij kan schieten wordt de bal voor zijn voeten weggeschoten. In de 22e minuut schiet Geel Zwart op doel. Kenny Beers bokst de bal met zijn vuisten recht vooruit. Precies voor de voeten van de inkomende Mattijs Bleijendaal die makkelijk langs Kenny Beers binnen kan schieten 1-0. Hugo Boys krijgt nog Kansen met een volley van Bart van der Burg en een vrije trap van Bo Groen die beide over het doel heen gaan. In de blessuretijd van de eerste helft wordt de aanvoerder van Geel Zwart goed vrij gespeeld. Hij schiet buiten de zestien de bal net naast het doel.

Hugo Boys kwam sterk uit de rust vandaan. In de 50e min. speelt Bart van der Burg Richard Groen in en hij geeft goed voor. De inkomende Bo Groen schiet de bal goed binnen 1-1. Met een ingooi voor Geel Zwart kopt Bo Groen de bal in de voeten van Jari Veldman. Die combineert met Jeffrey de Cocq van Delwijnen die op zijn beurt Bart van de Burg wegstuurt aan de rechterkant. Bart knijpt naar binnen en schiet prachtig de bal langs de keeper het doel in 1-2. Twee minuten later schiet Lex Tas de 2-2 binnen van een voorzet waarbij een vleugje van hands vooraf ging die scheidsrechter S.Korver niet zag. Hugo Boys zette even later een aanval op met Bo Groen en Jari Veldman die Ferry Slijkerman alleen op de keeper laat aflopen. Ferry Slijkerman schiet op de goed uitkomende keeper. 5 minuten later gaat Richard Groen door de verdediging van Geel Zwart heen. Hij komt alleen voor de keeper te staan maar schiet op de paal. Hierna geeft scheidsrechter S. Korver binnen 5 minuten 2x geel aan Jari Veldman waardoor Hugo Boys met tien man komt te staan. Nu werd het nog even spannend. En in de extra tijd moest Kenny Beers nog een goede redding brengen om het op 2-2 te houden.

Geschreven door: Jeroen Baltus