Hugo-Boys speelt lastige uitwedstrijd op Texel zakelijk uit

Zondag 1 november 2015

Op een verrassend zonnig Texel speelde de oranjehemden uit De Noord een normaal gesproken lastige uitwedstrijd tegen De Koog. Bij Hugo-Boys keerde Richard Groen terug in de spits na anderhalf jaar een stap terug te hebben gedaan. De manier waarop Groen voetbalde kan hij nog van grote waarde zijn in de verdere verloop van de competitie voor de Boys. Tegen een zeer gemêleerd elftal tussen de 18 en 40 jaar, speelde het jonge team van Hugo-Boys een lastige wedstrijd welke het uiteindelijk zakelijk uit kon spelen.

Het begin was positief op het mooie veld van het complex in De Koog. Al na 7 minuten werd Richard Groen op de rand van de zestien aangespeeld door Jesper Hoogland. Knap weggedraaid bij zijn man legde Richard de bal voor zijn linker en haalde verwoestend uit. 0-1.

Hierna zakte het spel van Hugo-Boys wat in. Slordig in balbezit maar desondanks werd er weinig weggegeven achterin. Behoudens een moment waarop de aanvoerder van De Koog de zestien in dribbelde en kon schieten op de goal. Keeper Kenny Beers redde bekwaam. Nadat Bart van der Burg uit een afvallende corner op de paal schoot maakte Bob de Wit in de 28ste minuut de verdiende 0-2. Na weer een goede steekbal van Hoogland kwam de Wit een op een op de keeper en rondde dit zeer beheerst af. Vlak daarna een steekbal door Van der Burg waardoor De Wit weer een op een kwam en knap afronde, echter de goed leidende scheidsrechter Jak constateerde buitenspel. Niet veel later kwam De Koog er in een van de spaarzame momenten goed uit een werkte de bedrijvige middenvelder Blaauboer knap de bal achter keeper Beers. 1-2.

In de tweede helft een Hugo-Boys die de tegenstander snel vast wilde zetten waardoor De Koog steeds meer moeite had zich eronder uit te voetballen. Dit lukte nog twee keer maar naast een afgeslagen voorzet werd De Koog geen moment meer gevaarlijk. Hugo-Boys had daarentegen lang nodig in de tweede helft om weer gevaarlijk te worden maar toen was het ook echt smullen. Bo Groen zag in de 69ste minuut vanaf het middenveld keeper Witte iets voor zijn doellijn staan en scoorde met een prachtig bekeken schot vanaf 35 meter de 1-3. Niet lang hierna na weer een mooie steekbal van Hoogland waardoor Richard Groen een op een met de keeper komt, goed overzicht hield en teruglegde waarna De Wit in de 72ste minuut zijn tweede van de dag en de eindstand van 1-4 op het scorebord bracht. Hierna speelde Hugo-Boys de wedstrijd volwassen uit en creëerde het zelfs nog verschillende kansen om de score verder uit te breiden maar ondanks het goede voorbereidende werk van de uitstekend ingevallen Ferry Slijkerman bleef het 1-4.

Door de verassende uitslagen bij de andere wedstrijden uit de poule is het gat tussen de nr. 2 en 8 op de ranglijst maar 3 punten. Volgende week wacht Hugo-Boys een lastige thuiswedstrijd tegen het goed draaiende Schagen. Hopelijk kunnen de Boys de goede lijn doorzetten tegen Schagen.

Geschreven door: Thijs Wolkers