Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys speelt een treurig gelijkspel tegen Wiron

Zondag 18 oktober 2015

Op een regenachtige zondagmiddag speelt Hugo Boys gelijk tegen Wiron.

In een rustig begin van de wedstrijd komt er in de 12e minuut een goede bal van Jari Veldman achter de verdediging van Wiron. Deze bal wordt goed getaxeerd door Bob de Wit die de bal over de keeper speelt, maar een verdediger kan de bal nog in de zestien opruimen. Een minuut later krijgt Jeffrey de Cocq van Delwijnen een goede kans maar lobt de bal over het doel heen. Even later komt Wiron eruit en komt er een afstandsschot van 30 meter recht in de handen van Kenny Beers. Toch krijgt Hugo Boys in deze periode aardig wat kansjes om de score te openen. Jos Rendering een goed afstandsschot, Boy Groen schiet net naast, Jari Veldman kopt net naast en Bob de Wit schiet op doel en haalt er een corner uit. Vanuit deze corner krijgt Bart v.d.Burg een kans maar schiet hoog over. Dan nog in de 45e minuut komt Wiron goed door over links trekt naar binnen en net buiten de zestien komt er een schot op doel en beland boven op de kruising. Doordat de scheidsrechter lang laat door voetballen krijgt Hugo Boys nog een kans met Jari Veldman die net naast schiet.

Hugo Boys gaat in de tweede helft door waar het gebleven is met kansen creëren. In de 50e minuut komt Jos Rendering goed door over links en schiet op doel. De bal beland op de binnenkant van de doelpaal en via de andere doelpaal weer terug het veld in. In de 61e minuut schiet Wiron van 35 meter strak tegen de onderkant van de lat en stuitert de bal terug het veld in. Het gevoel wat heerst is dat wie het eerst vanmiddag scoort ook de overwinning naar zich toe zal trekken. Beide teams krijgen kansen om de score te openen. In de 74e minuut mag Jeffrey de Cocq van Delwijnen aanleggen vanaf 20 meter. De bal krult mooi over de muur en komt onder de lat maar de keeper van Wiron weet de bal nog over te tikken. In de eindfase krijgt Thomas Ursem nog een kans maar zijn volley gaat over het doel. In de 90e minuut krijgt Hugo Boys nog een bal op de lat te verwerken. Ook nu laat de scheidsrechter lang door voetballen maar er zal niet gescoord worden en blijft het dus 0-0.

Geschreven door: Jeroen Baltus