Buitenspelgoal kost Hugo Boys twee punten!

Zondag 11 oktober 2015

Tuitjehorn.

De mannen van Hugo Boys 1 mochten weer de wei in. Na twee achtereen volgende gelijken spelen, werd het voor Hugo Boys weer eens tijd om de drie punten in de tas te stoppen. Het was natuurlijk een lastige opgave tegen hoogvlieger Hollandia T, maar de bal is rond en kan dus alle kanten op.

Hugo Boys begon de wedstrijd sterk met goed positiespel en ze lieten de bal lekker rollen. In de 12e minuut kreeg Hugo Boys z'n eerste corner. Jeffrey de Cocq slingerde bal goed voor bij de eerste paal en Thomas Ursem kopte de bal goed richting de kruising. De keeper van Hollandia T was alert en reageerde snel om zijn doel schoon te houden. Hugo Boys was op dreef en de goed spelende Alexander Groen kwam goed door over rechts. Hij gaf de bal hard en laag voor en Jari Veldman had hem voor het intikken. Helaas voor Hugo Boys raakte Jari de bal totaal verkeerd en kon de keeper van Hollandia T de bal makkelijk oppakken.
Na een paar kleine kansen en afstandsschoten van Hollandia T kwam Hugo Boys steeds beter in de wedstrijd. Hugo Boys keeper Kenny Beers trapte de bal ver uit en door de zon schatte Hollandia T verdediger de bal niet goed in. De bal schoot door en de snelle Alexander Groen kwam één op één op de keeper. Natuurlijk is het deze weken het WK rugby in Engeland, maar door een polletje solliciteerde hij zeker voor een basisplek in een van die rugbyteams.

In de 35e minuut kreeg Hugo Boys opnieuw een goede kans. Jos Rendering gaf een lange bal over de breedte op Bob de Wit. De bal kwam iets achter Bob en met een zeer nonchalante manier nam Bob de bal uit de lucht prachtig aan. De bal viel precies goed, zodat hij in één keer zijn directe tegenstander kwijt was. Bob gaf de bal daarna opnieuw hard en laag voor, maar was net iets te scherp voor de inkomende Bo Groen.
Hollandia T kwam vlak voor rust nog één keer goed voor Hugo Boys keeper Kenny Beers, maar met een goede redding gingen beide teams met 0-0 rusten.

De tweede helft begon en het duurde niet lang of Hugo Boys kreeg loon naar werken. In de 51e minuut kreeg Hugo Boys een vrije trap in de middencirkel. Jesper Hoogland nam deze vrije trap en zag de naar binnenkomende Bob de Wit. Met een bal op maat kopte Bob de bal, uit de draai, op geweldige wijze buiten bereik van de keeper en de 0-1 stond op het scorebord. Hollandia T coach stuurde z'n mensen hierna allemaal naar voren en Hollandia T werd sterker en sterker. Vele corners en met veel lengte in het team kwam Hollandia T veelal gevaarlijk voor doel. Hugo Boys kwam zwaar onder druk te staan, maar bleef stand houden en zelfs in de 80e minuut breidde Hugo Boys zelfs de score uit. Een vrije trap van oud AZ-er Arjan Wisse kwam op het hoofd van de goed verdedigende Bas Haisma, die bal bal uit de 16 meter kopte. De bal kwam bij een verdediger van Hollandia T, die onder druk van Bob de Wit slecht teruggespeeld op hun laatste man. De mee-jagende Bo Groen kon de bal onderscheppen en stuurde de mee opkomende Bart van der Burg goed weg. Bart kwam één op één op de keeper en bleef wel heel rustig en speelde de keeper goed voorbij en schoot de bal vervolgens snoeihard in het lege doel. 0-2.
Nog geen minuut later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door verdediger Boy Groen. De uitkomende Kenny Beers dacht de bal te kunnen pakken, maar de spits van Hollandia T kwam er goed tussen en kon de bal makkelijk in het lege doel tikken. 1-2
In de 83e minuut kwam de stand weer in evenwicht. Opnieuw een lange bal van achteruit werd doorgekopt door een speler van Hollandia T en kwam terecht bij Arjan Wisse, die in buitenspel positie stond. De scheidsrechter liet het spel doorgaan, tot grote verbazing van zelfs de thuis supporters en de spits schoot de bal beheerst in het netje. 2-2.
De scheidsrechter floot voor de laatste keer af en Hugo Boys ging opnieuw met een remise naar huis.

Geschreven door: Tim Koomen