Verdiende overwinning Hugo Boys

Zondag 20 september 2015

De omstandigheden waren prima in Middenmeer bij de vv Flevo; een mooie grasmat, weinig wind en een heerlijk zonnetje. De spelers van Hugo Boys hadden het ook prima naar hun zin en lieten een leuke pot voetbal zien.

Trainer Gosse Bosma heeft 4 talentvolle junioren ingepast in het vlaggenschip van de oranjehemden en dat pakt tot heden toe goed uit. Hoewel Flevo stug verdedigde maar veel ruimte gaf in de midden- en voorlinie, probeerde Hugo Boys steeds voetballend een oplossing te vinden. Al in de 3e minuut was het raak. Bob de Wit maakte dankbaar gebruik van een foutje in de Flevo-verdediging en tikte de bal beheerst in: 0-1.

De Noordenders leken een eenvoudige middag te krijgen want ze konden elkaar prima vinden met goed combinatievoetbal en domineerden de wedstrijd. Snel volgden meerdere kansen. Bij een goed opgezette aanval in de as van het veld, leverde Bo Groen de bal met een subtiel steekballetje af bij Bob de Wit. De keeper van Flevo pareerde zijn inzet. De verbazing was dan ook groot dat na 10 minuten de stand weer gelijk was.

De Flevo-spits profiteerde van een misverstand in de Hugo Boys verdediging en tikte de bal eenvoudig langs keeper Beers. De Noordenders raakten echter niet in paniek en bleven goed combineren. In een mooi opgezette aanval door het midden, passte Jari Veldman naar Bo Groen die optimaal profiteerde van de twijfel in de Flevo-verdediging en scoorde. Zijn doelpunt werd om een onduidelijke reden afgekeurd. Scheidrechter Doodeman gaf, tot ongenoegen van de Hugo Boys spelers, een scheidsrechterbal!? Ondanks het enorme veldoverwicht van Hugo Boys, gingen de teams met 1-1 de rust in.
Na de rust bleef het overwicht van Hugo Boys, hoewel de goed spelende Hugo Boys verdediging op hun hoede moest blijven voor de incidentele snelle uitvallen van Flevo. Keeper Beers redde een paar keer knap. Aan de andere kant kwamen er kansen voor Bob de Wit, Jari Veldman en Jeffrey de Cocq van Delwijnen.
Het leek lange tijd uit te draaien op een gelijkspel want hij wilde er maar niet in. Tot in de 85e minuut Bo Groen op een schitterende wijze de bal op zijn slof nam en deze in de kruising zag verdwijnen: 1-2. Met deze overwinning blijft Hugo Boys goed meedoen in de 4e klasse A.

Geschreven door: Gerrit van Kleef