Succes voor Hugo Boys

Zondag 13 september 2015

De Noord. De oranje hemden mochten weer uit de kast getrokken worden voor de tweede wedstrijd van de Noordenders in de 4e klasse A. Het jeugdige elftal van trainer Gosse Bosma mocht het vandaag gaan opnemen tegen Succes 1. ' Als het ene team de kansen niet afmaakt, dan valt de bal uiteindelijk wel bij het andere team in het netje!'. De meest dodelijke regel in de voetballerij werd deze middag nog maar een goed onderstreept.

Hugo Boys begon aardig aan de wedstrijd. De opbouw van achteruit was goed verzorgd en de vrij lopende middenvelders werden makkelijk gevonden. Het eerste half uur kon weinig 'echt' grote kansen, maar na 39 minuten was het raak voor de thuis spelende ploeg. Een goede dieptebal aan de linkerkant op de pijlsnelle Bo Groen werd goed meegenomen en met een goede actie op de achterlijn lag Bo de bal goed terug op de mee opgekomen middenvelder Jari Veldman en met een droog knalletje schoot hij de bal in het netje. 1-0.

Hugo Boys was al met hun hoofd in de kleedkamer, toen daar in de 43e minuut zomaar de 1-1 op het scorebord gezet kon worden. Een flitsende aanval van de mannen uit Hippolytushoef bracht vlak voor rust de stand weer in evenwicht. Middenvelder Merijn Kok zette de aanval zelf op. Vanaf het middenveld stoomde hij op en gaf de bal keurig breed over rechts. De bal werd meteen hard en laag voorgegeven en de doorgelopen Merijn Kok gleed deze bal keurig in het doel. 1-1

De tweede helft begon en voor de toeschouwers leek de tactiek van Hugo Boys simpel. Lange ballen op de snelle spits Bob de Wit en hopen dat hij er wat leuks mee doet. Het verzorgde voetbal was weg bij de Noordenders, maar Succes werd ook beter en beter. Het was afwachten wanneer de 1-2 kwam, maar kans op kans werd maar niet verzilverd. Gevaarlijke standaard situaties gingen net naast het doel van Hugo Boys keeper Kenny Beers en er werd zelfs een bal van de lijn gehaald. Hugo Boys kreeg in de 90e minuut dan toch nog hun supporters op de banken. Aanvoerder Thomas Ursem probeerde, met opnieuw een lange bal, de voorhoede te bereiken, maar deze werd opgevangen door de linksachter van Succes. Echt veel succes had hij echter niet, want de bal belandde bij rechtsachter van Hugo Boys, Bas Haisma. Hij speelde Thomas Kunst goed in en die vond vrijwel direct Bob de Wit aan de rechterkant. Bob gaf de bal goed voor en in de kluts kwam de bal bij Jari Veldman, die de bal subtiel met de hak in het doel schoot en zo tekende hij voor z'n tweede deze middag. 2-1
Scheidsrechter Blank floot vrijwel meteen na het doelpunt af voor het einde van de wedstrijd.

Scoreverloop: 39' Jari Veldman 1-0; 43' Merijn Kok 1-1; 90' Jari Veldman 2-1.

Geschreven door: Tim Koomen