Verlies Hugo Boys

Zondag 6 september 2015

Met een 2e plaats in de Waardcup en als ongeslagen poulewinnaar van de beker reisde Hugo Boys met vertrouwen af naar Nieuwe Niedorp. Deze prestaties werden behaald met verzorgd goed voetbal en de inbreng van A-junioren die waren doorgestroomd. Het elftal van Nieuwe Niedorp was gelijk aan vorig seizoen. Echter competitievoetbal is een ander verhaal met name in de klasse 4A.

Vanaf het begin had Hugo Boys een optisch overwicht. De bal ging makkelijk rond. Dit leverde geen kansen op. Nieuwe Niedorp compenseerde door hard te werken en fysiek voetbal. Omdat scheidsrechter Mol veel toeliet was dit in het voordeel van Nieuwe Niedorp. Zo waren de beste kansen in de eerste helft voor Nieuwe Niedorp. Er was slechts één goede mogelijkheid voor Hugo Boys vlak voor de rust na een goede aanval.

De tweede helft was amper begonnen of Nieuwe Niedorp kwam op voorsprong. Een foutieve terugspeel werd onderschept door een speler van Nieuwe Niedorp en deze ronde beheerst af 1-0. Nieuwe Niedorp had zijn voorsprong en liet Hugo Boys het spel maken. Wat Hugo Boys ook probeerde man kwam niet langs de taaie verdediging van Nieuwe Niedorp. Met deze speelwijze kreeg Nieuwe Niedorp ook in de 2e helft de beste kansen, zo werd na een corner een bal van de lijn gehaald.

Hugo Boys voelde de tijdsdruk en ging meer de lange bal hanteren. Dit was voor Nieuwe Niedorp geen probleem gezien hun lengte achterin. Hugo Boys kreeg nog wel een vrije trap op een mooie positie echter deze ging over. De beker met zuur was nog niet leeg voor Hugo Boys vlak voor tijd moest aanvoerder Thijs Wolkers geblesseerd het veld verlaten. Vlak daarna floot scheidsrechter Mol voor het einde en had Nieuwe Niedorp zijn overwinning te pakken. Voor de bijna degradant van vorig jaar een prima opsteker en voor de club met ambitie een domper. Het is echter een prima les voor de formatie van Gosse Bosma en er waren genoeg (positieve) punten om te bespreken/werken om zo voor de komende wedstrijden wel de punten te pakken.

Geschreven door: Wim Haisma