Nipte nederlaag Hugo Boys

Zondag 10 mei 2015

Voor de wedstrijd was er 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van oud Hugo Boys-speler Cees Plak. De omstandigheden waren prima voor een lekker potje voetbal; een mooie groene mat, een lekker zonnetje, veel publiek en de kermis op de achtergrond.

Ook een prima bal trouwens, die werd gesponsord door opa Jan Kunst, die zowel bij Hugo Boys als bij Nieuwe Niedorp kleinkinderen heeft spelen. Voor wie hij het meeste juichte is mij ontgaan. Hugo Boys kon vrijuit spelen. Geen kans op nacompetitie of degradatie. Voor Nieuwe Niedorp stond nog wel wat op het spel. Bij winst kunnen ze nog de nacompetitie om degradatie nog ontlopen. In het begin was dat niet te zien. Hugo Boys was de bovenliggende partij en speelde met meer bezieling. Al in de eerste minuut kreeg spits Thijs Wolkers een dot van een kans. Zijn lobje ging echter over de dwarsligger. De Noordenders bleven domineren en in de 23e minuut omspeelde Bob de Wit knap zijn directe tegenstander, passte knap naar Martijn Hand die net naast schoot. Diezelfde de Wit kreeg zelf nog een goede kopkans na een voorzet op maat van Thomas Kunst. Zijn kopbal ging net over. De aanvalsdrang van Niedorp was in de eerste helft beperkt. Er waren kleine kansjes voor Koos Stam. Zijn afstandsschot en kopbal misten de benodigde precisie.

De 2e helft gaf een ander beeld te zien. De Niedorpers gingen voor hun laatste kans en voelden dat er wat te halen was. Niet met mooi spel maar met méér inzet. Een lange bal van achteren werd door iedereen verkeerd ingeschat, behalve door een speler van Niedorp. Die zag zijn kans en knalde de bal in het dak van het doel: 0-1. Vijf minuten later was het aan de andere kant Mike Zuurbier die beheerst afrondde. Na een aanval door het midden, faalde hij niet in het duel met keeper Niels van der Hoek: 1-1. Ook spits de Wit kreeg nog enkele kansen, maar hij wilde er niet in. Niedorp rook zijn kansen en werd sterker. Het spel verplaatste zich steeds meer naar de helft van Hugo Boys. Uiteindelijk belandde de bal, in de 87e minuut na een rommelige scrimmage, achter keeper Beers: 1-2. Wellicht dat de Niedorpers de degradatie kunnen ontlopen.

Geschreven door: Ger van Kleef