Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys wint verdiend

Zondag 3 mei 2015

Afgelopen zondag speelde Hugo Boys de uitwedstrijd tegen Geelzwart. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Hugo Boys staat veilig in de middenmoot en Geelzwart (winnaar van de 1e periode) kan niet meer kampioen worden. Andere overeenkomst was dat beide ploegen veel geblesseerde spelers in hun gelederen hebben.

Geelzwart gaf erkende basiskrachten rust voor de komende promotie wedstrijden. Hugo Boys had op het laatste moment Derek Ursem en A1 speler Bas Haisma in de basis staan. Beide spelers groeide uit tot de uitblinkers in een goed spelend Hugo Boys. De bal ging vlot rond en Hugo Boys was oppermachtig. Dit goede spel resulteerde in vele kansen voor de mannen van scheidend coach Ronald de Rooij. Het duurde echter tot de 20e minuut voordat de score werd geopend.

De hardwerkende Martijn Hand bediende Tijs Wolkers op maat en die schoot beheerst de 0-1 binnen. Hugo Boys ging door na een schot op de paal van Tijs Wolkers was het nu Martijn Hand die uit een moeilijke hoek de trekker overhaalde 0-2. Kort daarop viel Tijs Wolkers uit en kwam de 2e A1 speler Jari Veldman binnen de lijnen. Dezelfde Jari Veldman scoorde bijna de 0-3 na een mooie actie van Bas Haisma. Zo schoot Bob de Wit nog op de paal en was het een wonder dat de ruststand 0-2 was. De 2e helft amper 2 minuten oud was het wederom raak voor Hugo Boys. Martijn Hand zette op rechts goed door en het was Jeffrey de Cocq van Delwijnen die knap binnen schoot en de 0-3 liet aantekenen. Geel Zwart paste diverse wissels toe. O.a. Mathijs Bleijendaal goed voor 13 doelpunten en 13 assists kwam binnen de lijnen. Zijn inbreng zorgde ervoor dat Geelzwart meer op de helft van Hugo Boys kwam. Echter de Hugo Boys verdediging onder leiding van Thomas Ursem en Jesper Hoogland hadden geen moeite met de lange ballen. Toch was het onverwachts dat Sam Glas in de 57e minuut de 1-3 kon inkoppen.

De fase erna was rommelig Geelzwart probeerde het met opportunistisch spel en de krachten vloeide weg bij Hugo Boys. Zo verving Ari Groot (eveneens A1 speler) de leeg gespeelde Martijn Hand. Geel Zwart drong Hugo Boys steeds meer naar achteren zonder overigens grote kansen te creëren. Hugo Boys was ook in de 2e helft gevaarlijker. Hugo Boys kreeg diverse vrije trappen randje 16 meter. Geen van allen ging erin. Echter dit seizoen heeft Hugo Boys de traditie om het spannend te maken. Na een misverstand was het Mathijs Bleijendaal die zijn 14e goal van het seizoen kon maken. Verder dan 2-3 liet Hugo Boys het niet komen en werd de verdiende overwinning binnen gehaald.

Geschreven door: Wim Haisma