Nieuws Heerhugowaard de Noord

Onzichtbare kerk doet wonderen

Zondag 26 april 2015

26 april '15. " Of het een fabel is of niet. Thuis spelen we altijd de tweede helft richting de kerk en je ziet maar, de tweede helft winnen we deze wedstrijd", was het Jos Rendering, die met een schorsing aan z'n broek de wedstrijd vanaf de zijlijn mocht bekijken.

Hugo Boys 1 trad vandaag aan tegen middenmotor Dirkhorn 1 in Dirkshorn. Het spelbeeld was in het begin evenwichtig en pas na 18 minuten spelen begon de wedstrijd te leven. Dirkshorn begon een aanval over links. Een goed ingespeelde bal op de middenvelder van Dirkhorn, die met een knappe aanname, de bal precies goed voor z'n rechterbeen kreeg en vanaf de 16 meter schoof hij de bal langs Hugo Boys keeper Kenny Beers. 1 - 0.
Het spelbeeld bleef hetzelfde de gehele eerste helft, maar vlak voor rust kreeg Dirkshorn de ultieme kans om de score te verdubbelen. De aanvaller van Dirkhorn was sneller dan Hugo Boys verdediger Jesper Hoogland, die de aanvaller op een knullige manier liet struikelen in het 16 meter gebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de stip. De penalty werd goed ingeschoten, maar Hugo boys keeper Kenny Beers is niet voor niets al jarenlang eerste keeper en haalde de bal op geweldige wijze uit de hoek. Beide teams gingen rusten met een 0 - 1 stand.

Hugo Boys begon de tweede helft sterk en met goede aanvallen werd in de 60e minuut de stand gelijk getrokken. De sterk spelende Thijs 'met de elastieke benen' Wolkers veroverde de bal en tikte de bal door naar Bob de Wit. Bob wist hier wel raad mee en met een prachtige solo in de 16 meter lag hij de bal keurig af op Jari Veldman, die hem voor het intikken had. 1 - 1
Hugo Boys werd nog sterker en dat zette zich, in de 67e minuut, opnieuw om een prachtig doelpunt. Na een geweldige steekbal van Martijn Hand, was het Bob de Wit die één op één op de keeper kwam. Bob had hier weinig moeite mee, want hij schoof de bal keurig langs de keeper. 1 - 2.

Hugo Boys zakte na de voorsprong iets in en Dirkhorn was op jacht naar de gelijkmaker. Na een paar kleine kansen was het uiteindelijk Hugo Boys met de bevrijdende derde treffer. In de 90e minuut was het Thijs Wolkers, die na een hoge voorzet de bal in de kluts voor z'n chocolade been kreeg en schoof de bal keurig in het doel. 1 - 3.

De scheidsrechter blies op z'n fluit en Hugo Boys wint verassend van Dirkshorn met een stand van 1 - 3.

Geschreven door: Tim Koomen