Hugo Boys verliest met 5-1

Zondag 12 april 2015

Hugo Boys verliest met 5-1 van kampioenskandidaat SRC.

Hugo Boys moest afgelopen zondag in Schagen tegen de koploper SRC. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagt maar konden beide niet tot scoren komen. De harde wind over de lengte van het veld zorgde voor veel onnauwkeurigheid in het spel van de Noordenders. De mannen van SRC vonden elkaar toch makkelijker met hun korte spel over de grond van de mooie stroeve kunst grasmat. Zonder echte grote mogelijkheden of kansen gingen de spelers met 0-0 de kleedkamer weer in.

Na de thee werd het voor de objectieve toeschouwer in ieder geval veel aantrekkelijker met vooral veel doelpunten voor de thuisclub. Meteen al in de 49ste minuut maakte Stijn Buik de 1-0 na een voorzet van de rechterkant. 3 minuten later al kwam Hugo Boys op 1-1. Het was clubtopscoorder Bob de Wit die na een mooie kap- en draaibeweging de bal schitterend in de rechterbovenhoek schoot. Niet veel later ging SRC door het oog van de naald. HB Spits Thijs Wolkers schoot met links van ver op de goal. De voor SRC keeper Tijsen onhoudbare bal belandde via de onderkant van de lat het veld weer in. Koploper SRC schrok en zette een tandje bij en liet zien dat ze wel degelijk aspiraties hebben om dit jaar wél naar de 3de klasse door te stomen. De thuisclub zette aan en begon beter te voetballen. In de 61ste minuut maakte de thuisploeg 2-1. Roel de Vries schoot een voorzet laag in de hoek langs keeper Kenny Beers. Binnen 10 minuten maakte de groenhemden aan alle illusies van de mannen van Ronald de Rooij een eind. Robert Jan Klein maakte de 3-1. Invaller Jeroen Wijnker de 4-1 en even later wederom Robert Jan Klein de 5-1. Ondanks het inbrengen van 3 Hugo boys junioren bleef dit echter de eindstand.

Volgende week hopelijk een beter resultaat. Dan komt ZDH op bezoek in de Noord.

Geschreven door: Harry Wolkers